Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Līdz sensācijai nedaudz pietrūka

Neatkarīgā rīta avīze, 24.05.2007. 08:55

Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai WTA kategorijas turnīrs Stambulā beidzies otrajā kārtā pēc zaudējuma Ukrainas tenisistei Aļonai Bondarenko.
Līdz sensācijai nedaudz pietrūka
Pasaules ranga 391. vietas īpašniece Sevastova nebija tālu no tā, lai pārspētu 25. vietā esošo ukrainieti, kura pēdējā laikā elites sacensībās pakutinājusi nervus pat favorītēm.

Grūti spriest, kā būtu beidzies šis mačs, ja pie rezultāta 1–1 pirmajā setā Sevastova izmantotu kādu no četrām iespējām lauzt pretinieces servi. Tā vietā viņa zaudēja nākamajā savas serves geimā un nokļuva zaudētājos ar 1–4. Tomēr 17 gadu vecā liepājniece neapjuka, un Bondarenko tikai ar lielām pūlēm izdevās noslēgt setu savā labā (6–4). Otrajā partijā pie rezultāta 3–2 par labu ukrainietei Sevastova uzvarēja četrus geimus no vietas un tādējādi setu ziņā panāca izlīdzinājumu.

Izšķirošajā setā vadībā bija te viena, te otra tenisiste. Pirmā soļa attālumā līdz uzvarai nokļuva Sevastova – viņa izvirzījās priekšā ar 5–4, taču, servējot Bondarenko, reālas iespējas uzvarēt maču Anastasijai neradās. Ar rezultātu 6–5 vadībā jau bija ukrainiete, tomēr Sevastova panāca izšķirošo tiebreak izspēli. Tajā jau no pirmā punkta priekšā bija Bondarenko, kura beigās uzvarēja ar 7–5 un līdz ar to arī visu maču ar 6–4, 3–6 un 7–6. Spēle ilga stundu un 50 minūšu, un spēku samēru visprecīzāk raksturo uzvarēto punktu skaits: Bondarenko – 101, Sevastovai – 98.

Anastasija šajā turnīrā sagādāja ne mazāk lielu pārsteigumu kā pērn Sanktpēterburgā Ernests Gulbis. Viņš toreiz aizkļuva līdz pusfinālam, Sevastova apstājās otrajā aplī, taču jāņem vērā, kāda ir viņas vieta pasaules rangā un ka iepriekš Anastasija bija uzvarējusi trijās kvalifikācijas turnīra spēlēs. Ja Sevastova triumfētu arī vakar, par viņas pretinieci ceturtdaļfinālā kļūtu pazīstamā Šveices tenisiste Patija Šnīdere.

Ar savu reitingu Sevastova nevar pretendēt uz dalību Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijas turnīrā (tur cīņas turklāt jau sākušās un dalībnieku saraksts tiek apstiprināts vairākas nedēļas iepriekš). Pateicoties veiksmīgajam sniegumam Stambulā, nākamnedēļ Anastasija pasaules rangā droši vien uzlēks līdz ceturtā simta sākumam.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV