Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Foto: Dinamo Rīga ar 2:1 pieveic Minskas Dinamo

BNS, 06.09.2013. 13:23

Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā "Arēnā Rīga" ar 2:1 uzvarēja Minskas "Dinamo" hokejistus, gūstot panākumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sestās sezonas pirmajā spēlē.
Foto: Dinamo Rīga ar 2:1 pieveic Minskas Dinamo

Galerijas:

Laukuma saimniekiem vārtus guva Gints Meija un Kails Vilsons, bet par labāko uzvarētāju rindās atzina vārtsargu Mikaelu Telkvistu, kurš atvairīja 16 no 17 metieniem. Rīgas "Dinamo" veiksmīgāk aizvadīja spēles pirmo pusi, kad viņiem bija liels pārsvars, taču beigās spēle bija līdzīga un mājiniekiem vajadzēja pielikt visas pūles, lai nosargātu uzvaru un izcīnītu trīs punktus.

Spēle sākās ar Rīgas "Dinamo" spiedienu un jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem tika atklāts rezultāts - pēc Hosas metiena pa minskiešu vārtiem pirmais pie vārtsarga atsistās ripas bija Meija, kurš spēles 89 sekundē netraucēti atklāja rezultātu.

Arī pēc vārtu guvuma mājinieki turpināja dominēt un 10. minūtē, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Vilsons pēc Krišjāņa Rēdliha reida un piespēles no aizvārtes ar metienu no pāris metriem pārsvaru dubultoja. Līdz pirmās trešdaļas noslēgumam Rīgas "Dinamo" bija vēl vairākas iespējas palielināt rezultātu, kamēr Telkvistam laukuma saimnieku vārtos darba bija krietni mazāk.

Otrā perioda sākumā spēles gaita nemainījās, Rīgas "Dinamo" uzbruka daudz bīstamāk, labas iespējas neizmantojot Polam Šehuram un Mikam Indrašim, un tikai tuvojoties trešdaļas beigām spēles gaita izlīdzinājās.

Trešais periods bija jau daudz saspringtāks, jo minskieši arvien biežāk viesojās Rīgas "Dinamo" zonā un spēles 47. minūtē rezultātu samazināja līdz minimumam. Vārtus guva Baltkrievijas kluba leģionārs Džeikobs Mikflikers, kurš pēc vairākiem ripas rikošetiem bija veiklākais burzmā pie Telkvista vārtiem. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām labu izdevību atjaunot divu vārtu pārsvaru neizmantoja Marcels Haščāks, kura no nūjas neērtās puses mesto ripu atvairīja pretinieku vārtsargs Kevins Lalands.

Pēdējā minūtē Minskas klubs nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, laba izdevība panākt neizšķirtu bija Dmitrijam Meļeško, taču uzdevuma augstumos bija Telkvists, kurš palīdzēja komandai nosargāt uzvaru.

Pēc sezonas atklāšanas cīņas Rīgas "Dinamo" dosies četru spēļu izbraukuma sērijā, jo svētdien Zagrebā cīnīsies pret KHL debitantiem "Medveščak", bet vēlāk sekos spēles pret Maskavas "Spartak" (10. septembrī), Doņeckas "Donbass" (12. septembrī) un Maskavas CSKA (14. septembrī).

KHL hokeja čempionāta spēle:

*Rīgas "Dinamo" - Minskas "Dinamo" 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

1-0 Gints Meija (Marcels Hosa, 1:29)
2-0 Kails Vilsons (Krišjānis Rēdlihs, Marcels Hosa, sk.vair., 9:38)
2-1 Džeikobs Mikflikers (Lukašs Krajīčeks, 46:35)
Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Kevins Lalands

Foto: Dinamo Rīga ar 2:1 pieveic Minskas Dinamo. Foto (c) Agris Semēvics

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV