Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Septiņu gadu vecumā kļūst par trīskāršu čempionu motokrosā vienas sezonas laikā

Easyget.lv, 01.10.2013. 15:25

Septiņgadīgajam latviešu braucējam Kārlim Albertam Reišulim no Krimuldas novada šogad ir izdevies izcīnīt gan Latvijas, gan Igaunijas, gan arī Lietuvas čempiona titulu, kas motokrosa vēsturē nav biežs sasniegums.

Cīņa par tituliem nebija viegla, jo šajā mazajā 50cm3 klasītē sīva cīņa norisinājās starp vairākiem pašmāju labākajiem sportistiem, kā arī nozīmīgu lomu spēlē arī tehniskās ķibeles, kas sagādāja stresu ne tikai mazajiem censoņiem, bet arī līdzjutējiem un vecākiem.

Kārlis motokrosa karjeru uzsāka 2010.gadā četru gadu vecumā. Uzsākot startēt motokrosa sacensībās, tētis bija tas, kurš skrēja pa trasi, cēla mazo no dubļiem un "stutēja" puiku uz mocīša. Bieži vien tētis, skrienot pa trasi, bija vairāk piekusis nekā pats censonis, tomēr smagais darbs nav bijis veltīgs, jo Kārlim šosezon ir izdevies izcīnīt čempiona titulu visās Baltijas valstīs.

Kā atzīst Kārļa vecāki, visgrūtākā cīņa esot bijusi mājās, Latvijā, kad norisinājās pēdējais posms, kurā lielākos pārdzīvojumus sagādāja tehniskās ķibeles. Pirms sacensību nedēļa tētim tika aizvadīta, lauzot galvu par mocīti, kas tad rūc, tad - nerūc. Arī mazajam puikam noskaņojums pirms Ķeguma posma nebija visai patīkams, jo sirsniņā valdīja neziņa par to, vai mocītis "klausīs" un palīdzēs uzvarēt arī Latvijas čempionātā. Pēdējā Latvijas čempionāta posmā Ķegumā Kārlis cīņā ar konkurentiem un tehniku izcīnīja 3.vietu, kopvērtējuma tabuā iegūstot vienādu punktu skaitu ar Edvardu Bidzānu no Mārupes. Šādā situācijā čempions tiek noskaidrots pēc uzvaru skaita čempionāta laikā. Tā kā Kārlim uzvaras šajā sezonā ir bijušas vairāk, nekā konkurentam, par Latvijas čempionu kļuva Kārlis.

Arī Lietuvā sacensību seriāla pēdējais posms bija trauksmains, kas pamatīgi pārbaudīja Kārļa stresa noturību. Kad nekas neliecināja par satraukumu, jo sportistam bija 30 punktu pārsvars pār konkurentiem, mocīts nolēma "piedot pamatīgu adrenalīna devu" - pirmajā braucienā vairākkārt noslāpstot, Kārlis finišēja tikai ceturtais, bet otrajā braucienā finiša taisni sasniedza mocīti stumjot, tomēr tas bija pietiekoši, lai Kārlis 2013.gada sezonā izcīnītu Lietuvas čempiona titulu.

Nākamajā dienā pēc Latvijas čempiona titula iegūšanas, Kārlim bija priekšā trešais lielākais šīs sezonas pārbaudījums - pēdējais Igaunijas čempionāta posms, kurā līdz pēdējām sacensībām Kārlis bija otrajā vietā, piekāpjoties par 2 punktiem igauņu mazajam sportistam. Šajās sacensībās divu braucienu summā Kārlis izcīnīja uzvaru, kas bija pietiekoši, lai arī Igaunijas čempionātā būtu līderis.

Atbalsts ir spēcīgs "dzinulis", kas palīdz sasniegt iecerētos rezultātus, turpināt cīņu un nepadoties. Kārlim šis atbalsts bija spēcīgs, jo trases malā aktīvi pārdzīvoja un līdzi juta ne tikai fani, bet arī visa ģimene - tētis, mamma, māsa un mazais brālītis Jānis (5), kurš, lielā brāļa iedrošināts, arī ir uzsācis motokrosa sportiskās gaitas. Jānis pamazām virzās brāļa "pēdās", jo arī viņš sarūpēja ģimenei papildus prieku šajā dienā - Igaunijas čempionāta kopvērtējumā savā klasē izcīnot 7.vietu. Jāpiebilst, ka viņš bija startēji tikai 3 posmos un bija vienīgais Latvietis šajā klasē.

Vēl puikām priekšā šajā sezonā vairs tikai divas sacensības - Mini motokrosa 6.posms un Tanela Leoka motokrosa svētki Igaunijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV