Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

xRace velo Baldonē uzvar igauņi

Easyget.lv, 07.10.2013. 12:57

Sestdien, 5.oktobrī, Baldonē trešo gadu pēc kārtas norisinājās xRace velo sacensības. Sacensībās ātrākā bija mūsu kaimiņu igauņu MTB-O top 10 komanda Viljandi Timberwolves, kas 4 stundu laikā savāca gandrīz visus kontrolpunktus.
xRace velo Baldonē uzvar igauņi

Aizvadītajā nedēļas nogalē 66 velo komandas, divu vai trīs dalībnieku sastāvā, pēc savas izveidotās stratēģijas un saplānotās distances 4 stundu kontrollaikā apmeklēja pēc iespējas vairāk kontrolpunktus. Atšķirībā no klasiskajām velo vai orientēšanas sacensībām, kad distanci izveido organizatori un tā ir vienāda visiem, šeit riteņbraucējiem tika dota iespēja izveidot saviem spēkiem un mērķim piemēroto distanci pašiem, nosakot savu attālumu, ātrumu un sarežģītības pakāpi.

Starp dalībniekiem bija gan jau ar xRace sacensībām labi pazīstamas komandas, tādas, kuras xRace izmēģināja pirmo reizi, gan komandas no kaimiņvalsts. Absolūto uzvarētāju titulu aizveda mājās komanda no Igaunijas Viljandi Timberwolves, aizstājot aiz sevis ar xRace piedzīvojumiem pieredzes bagāto komandu Isostar, kas savāca tik pat punktus, bet par 7 minūtēm bija lēnāki. Trešo vietu ieņēma igauņu komanda Mees sa ei tea kui kiiresti ma väntan. Līderu komandas 4 stundu laikā veica ap 65-75 km pa Baldones kalnaino apvidu.

„Mūs priecē, ka šogad pieauga Latvijas komandu skaits un pasākums ieinteresēja vairākas komandas no Igaunijas. Tas apliecina to, ka šīs dinamiskās sacensības nevar atstāt vienaldzīgus ne pieredzējušus un profesionālus MTB distanču braucējus, ne tos, kas mīl aktīvo atpūtu un riteņbraukšanu ģimeņu vai draugu kompānijā. Pie tam sacensībās piedalījās arī Latvijas MTB un MTB-O stiprākie braucēji. Silta, saulaina diena spilgtās rudens krāsās sacensību laikā arī kļuva par neatņemamo sacensības sastāvdaļu. Ar šo mēs noslēdzam 2013. gada sezonu un sākām gatavoties nākama gada sezonai, kura 2014.gadā norisināsies 26.aprīlī, 7.jūnijā, 5.jūlijā, 16.augustā un 20.septembrī, un noslēgsies ar xRace velo 4.oktobrī. Paldies visiem dalībniekiem, kuri kopā ar mums izaicināja sevi, priecājās par saviem rezultātiem un meklēja savus piedzīvojumus 2013.gada sezonas laikā un aicinām sākt gatavoties jauniem 2014.gada piedzīvojumiem,” stāsta xRace organizators J. Vanags.

Šīs bija xRace organizētās velo sacensības, kas katru gadu notiek kā velo sezonas noslēgums rudenī. Nākamgad xRace velo notiks 4.oktobrī.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV