Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas orientēšanās sezona noslēdzas ar Siguldas rudeni

Easyget.lv, 08.10.2013. 12:16

Latvijas kausa sezona, kas šogad iesākās sniegotajā Kurzemes Pavasarī, pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās rudenīgu noskaņu pārpilnajās sacensībās Siguldas Rudens.
Latvijas orientēšanās sezona noslēdzas ar Siguldas rudeni

Pēdējā Latvijas kausa posmā izšķīrās arī galīgais kopvērtējuma vietu sadalījums, tāpēc īpaši piemērots bija izvēlētais sacensību formāts ar masu startu, lai notieku uzvarētājus gan šajās sacensībās, gan arī LK kopvērtējumā.

Starta signālam atskanot, vienās no tradīcijām bagātākajām Latvijas orientēšanās sacensībās pirmos soļus distancē spēra 337 sportisti.

Vīriešu elites grupā Andris Jubelis (Mežmalas MTB/Madonas BJSS) izcīnīja uzvaru, nepārtraukti kontrolējot sacensību gaitu: "Sacensības Siguldas Rudens nebiju ieplānojis savā sacensību kalendārā, bet, tā kā šajās dienās biju brīvs, tad nolēmu tajās piedalīties, kā arī, protams, vilināja sacensību formāts, kas paredzēja masu startu. Mērķis jebkurā gadījumā bija uzvarēt, tāpēc esmu priecīgs, ka tas izdevās. Sacensību gaitā galvenie konkurenti bija Kristaps Ozoliņš un Andris Cāns, kuri vairāk vai mazāk diktēja sacensību tempu, es vien pāris reizes distances laikā paraustīju tempu, lai paskatītos, ko darīs konkurenti. Tuvojoties distances beigu daļai, jau laicīgi izpētīju karti, lai varētu sākt kāpināt tempu, jo cīņu uz finišu īsti atstāt negribēju. Savu plānu realizēju un izvēlētajā vietā izdevās iegūt pietiekošu lielu pārsvaru, lai varētu mierīgi finišēt vientulībā."

9,5km garajā distancē no Jubeļa 49 sekundes atpalika Kristaps Ozoliņš (Madonas BJSS/OK Arona), kurš jau pirms šī posma bija nodrošinājis uzvaru LK kopvērtējumā. 3.vietā Siguldas Rudens sacensībās ierindojās Andris Gailis (IK Auseklis), kurš no uzvarētāja atpalika 1:08.

Sieviešu elitē dalībnieces lielāko daļu distances veica atsevišķi viena no otras. 6,8km garajā distancē ātrākā bija Māra Bērziņa (CPSS/Meridiāns/Pārgauja) ar laiku 54:02, kas bija par 15:04 ātrāk nekā Kristīne Bērziņa (CPSS/Meridiāns/Pārgauja) un par 20:22 ātrāk nekā Arta Linde (Ozons).
Sieviešu elitē par LK kopvērtējuma uzvarētāji kļuva Laura Vīķe (OK Kāpa).

Sacensības rīkoja LOF, biedrība A2, Mitrevicu ģimene un atbalstīja Siguldas ovada dome.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV