Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Aktīvā atpūta ziemā - kustamies!

Ilze Svarena, 13.12.2013. 09:13

Kaut pirms nedēļas biezā kārtā uzkritušais sniegs ir pazudis, tas noteikti patīkami satraucis aktīvās atpūtas cienītājus. 
Aktīvā atpūta ziemā - kustamies!

Jau tagad ir vērts padomāt par aktīvo atpūtu, jo decembris ir tikai pusē un ziemai viss vēl priekšā sevi apliecināt.

Slēpošana un snovbords

Kalnu slēpošana. Kaut gan Latvija nav kalnu zeme, kalnu slēpošana ir viena no iecienītākajām ziemas nodarbēm. Latvijā labiekārtotas kalnu slēpošanas trases ir ierīkotas teju katrā novadā. Slēpošanas trasēs ir pieejams inventārs. Netālu no vairākām trasēm ierīkotas kafejnīcas, viesnīcas un dzīvojamās mājiņas, kur pēc ziemas prieku baudīšanas bus iespējams sasildīties ar karstu tēju un sirsnīgām sarunām. 

Kalnu slēpošanas trases uzņem arī ekstrēmāku sajūtu cienītājus - snovbordistus

http://www.milzkalns.lv/lv/trases
http://www.zagarkalns.lv/
http://www.zviedrucepure.lv

Distanču slēpošana. Tā ir viena no populārākajām ziemas sporta aktivitātēm, turklāt tai ir ļoti daudzi pozitīvi aspekti, kas ietekmē mūsu labsajūtu. Kustības svaigā gaisā nodrošina pozitīvas emocijas, enerģijas pieplūdumu un labu omu. Distanču slēpošana ir fiziska aktivitāte, kuru var piekopt ne tikai labi sagatavotās trasēs, bet arī meža ceļos, taciņās un pat pļavās. Šis aktīvās atpūtas veids viegli apgūstamo kustību dēļ ir piemērots gan jaunāka, gan vecāka gada gājuma cilvēkiem.

http://www.infoski.lv/trases/bikernieku-trase
http://www.infoski.lv/trases/uzvaras-parks
http://www.lembergahute.lv

Slidošana

Slidošana ir viens no populārākajiem ziemas sporta veidiem. Tā norūda un spēcina organismu, attīsta muskuļus, uzlabo u un asinsriti, kā arī kustību koordināciju. Ar slidošanu var nodarboties dažāda vecuma cilvēki. Slidot var gan ledus hallēs, gan brīvā dabā, kad to atļauj laika apstākļi.

http://inboxledushalle.lv
http://sniegaparks.lv
http://lido.lv

Bobslejs un kamaniņas

Ja iepriekšminētie sporta veidi un aktīvās atpūtas iespējas tev nešķiet kas aizraujošs, pamēģini bobsleja un kamaniņu trasi Siguldā! Brauciens pa trasi tev noteikti sniegs neaizmirstamas sajūtas. Adrenalīna un enerģijas līmenis, izbaudot šādu aktivitāti, varētu pakāpties ievērojami augstu. Viss par trases rezervāciju, parametriem un cenām apskatāms trases mājaslapā: http://www.tourism.sigulda.lv/bobsleja-un-kamaninu-trase-sigulda/

Bērnības garša

Jā, laiks skrien un to neatgriezt atpakaļ, bet piedzīvotais paliks atmiņā vienmēr. Arī sniegavīru velšanu, pikošanās draugu lokā, braukšana ar ragaviņām, dīķa hokejs un garās ziemas pastaigas, pēc kurām degungals mazliet nosalis. Par sajūtām, ko sagādā šīs aktivitātes nevajadzētu aizmirst, arī pieaugušiem esot. Šie ir ziemas prieki, kas vienmēr paliks kā pārbaudītas vērtības. Lai tos izbaudītu, tev ir vajadzīga tikai laba kompānija, piemērots apģērbs, ragaviņas un slidošanas/ hokeja ekipējums. Par visu pārējo parūpēsies daba. Tev tikai jāsameklē tuvākais piemājas kalniņš, dīķis vai ezers, kur šos priekus baudīt. Ja šīs aktivitātes gribi apvienot ar došanos mazliet tālāk no mājām, to vari darīt Ozolkalnā. http://www.ozolkalns.lv/

Ziemai kā katram gadalaikam ir īpaši raksturīgi aktīvās atpūtas veidi, bet tās laikā var turpināt arī citus gada laikā piekoptos sporta veidus. Apģērbjoties atbilstoši laika apstākļiem, ziemā vari turpināt gan skriet, gan nūjot. Katra nodarbe, kas saistās ar aktīvu atpūtu, sniegs tev prieku, enerģiju un labi pavadīta laika sajūtu. Apskati iespējamās brīvdienu atpūtas trases, ņem rokās inventāru un dodies baudīt ziemu!

Foto (c) flickr.com/ Royal Navy Media Archive

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV