Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

„Mūsā” aizvadīti pirmie kvalifikācijas braucieni

easyget.lv, 26.05.2007. 23:00

Šodien „Mūsas” trasē pie Bauskas sākās Eiropas autokrosa čempionāta trešais posms. Tika aizvadīti treniņbraucieni un pirmais kvalifikācijas brauciens.
„Mūsā” aizvadīti pirmie kvalifikācijas braucieni
Divīzija 1 klasē no Latvijas sportistiem treniņbraucienos labāko laiku uzrādīja Aldis Zēbergs, ierindojoties sestajā vietā un līderim Kristianam Džarolo zaudējot tieši vienu sekundi. Tikai 12. laiks bija pa spēkam Jānim Bogdanovičam, kurš gan no Zēberga atpalika tikai 0,8 sekundes. Daudz labāk mūsējiem veicās pirmajā kvalifikācijas braucienā, kad Aldis finišēja otrais, bet Jānis – trešais. Uzvaras kvalifikācijas braucienos izcīnīja Nerijus Naujokaitis (Lietuva) un Aleksandrs Kvašņins (Krievija).

Divīzija 3A klasē jau trešajā treniņbraucienu aplī atteica Jāņa Boka bagija motors, tomēr latvietis tik un tā spēja uzrādīt 4. labāko laiku, līderim Ladislavam Hanākam zaudējot 0,7 sekundes. 13. bija Arūns Matulēns, 15. Oskars Justaments, 16. Armands Hohfelds, bet 17. Anatolijs Abramovs. Guntis Kļaviņš palika bez ieskaites laika. Nomainījis bagija motoru, pirmajā kvalifikācijas braucienā Jānis Boks izvirzījās vadībā, taču tad nolūza viņa bagija riteņa ass un Jānis finišēja septītais. Savos braucienos Armands Hohfelds un Guntis Kļaviņš bija sestie, Arūns Matulēns astotais, Oskars Justaments devītais, bet Anatolijs Abramovs izstājās. Braucienos uzvarēja čehi Ladislavs Hanāks un Ondrejs Musils.

Divīzijā 3 divpadsmit sportistu konkurencē treniņbraucienos Aleksejs Jalūņins uzrādīja pēdējo rezultātu, bet labākais bija Jaroslavs Hošeks. Pirmajā braucienā Latvijas pārstāvis bija piektais, bet uzvarēja Deniss Engels (Vācija) un Vīlijs Albērs (Nīderlande).

Nacionālajā klasē, kur sportisti cīnās par Rīgas Brīvostas kausu, uzvarētājs, visticamāk, noskaidrosies leģendārajā divcīņā Bujāns pret Dambi. Tikai šoreiz tie ir nevis Andris un Gints, bet gan viņu dēli Kaspars un Kristaps Dambji un Ulvis Bujāns. Treniņos labākais laiks bija Bujānam. Viņš izcīnīja uzvaru arī savā kvalifikācijas braucienā, bet otrās grupas kvalifikācijas braucienā labākie bija Dambji – Kaspars pirmais, Kristaps otrais.

Rīt sportisti aizvadīs otro un trešo kvalifikācijas braucienu, kā arī finālus. Sacīkstes rīt sāksies pl. 11:00. Eiropas autokrosa čempionāta posma „Mūsas” trasē Bauskā ģenerālsponsori ir Latvijas Mobilais Telefons un SEB Unilīzings, bet galvenie sponsori – Neste, Aldaris, Mazda, Alexela, Ipalco Rīga un Mažeiķu Nafta.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV