Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

SEB BBL nākamās sezonas turnīrā vēlas piedalīties divas Zviedrijas komandas

LETA, 30.05.2007. 09:15

Vēlmi piedalīties nākamās sezonas SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā izteikuši arī divi Zviedrijas klubi.
SEB BBL nākamās sezonas turnīrā vēlas piedalīties divas Zviedrijas komandas
SEB BBL valdes sēdē vēlmi piedalīties otrās divīzijas turnīrā izteica Zviedrijas komanda "Human Rights" un Noršēpingas "Dolphins". Līdz 15.jūnijam klubiem līgas valdē jāiesniedz nepieciešamie dokumenti, bet 19.jūnijā, kad valde tiksies nākamajā sēdē, lems par komandu uzņemšanu līgā.

Oficiāli nolemts, ka nākamajā sezonā pirmajā divīzijā spēlēs desmit komandas, no kurām labākās četras atkal tiksies "Final Four" turnīrā. Otrajā divīzijā plānotas 12 komandas. Arī tur labākās četras tiksies finālturnīrā, kur noskaidros labākās. Otrās divīzijas turnīra uzvarētājai būs tiesības nomainīt pirmās divīzijas vājāko komandu, tomēr tad jaunajai pirmās divīzijas komandai jāvar izpildīt finansiālās prasības un arī tai jābūt pietiekami labai mājas spēļu zālei.

Otrās divīzijas vājākajai komandai pēc sezonas būs jāpiedalās izslēgšanas turnīrā, kur tā sacentīsies ar trīs komandām, kas vēlēsies iekļūt SEB BBL.

Pagaidām vēl nav zināma pirmās divīzijas desmitā komanda. Lietuvas Basketbola līga deleģēja Klaipēdas "Neptunas" vienību, savukārt Igaunijas basketbola asociācija izvirzīja valsts trešo spēcīgāko klubu Tartu "Fausto". Paredzams, ka arī šajā jautājumā galējo lēmumu pieņems 19.jūnijā.

Pašlaik ir zināmas deviņas no desmit komandām, kuras nākamajā sezonā spēlēs spēcīgākajā grupā - "Ventspils", "Barons/LMT", "ASK Rīga", "Valmiera-Lāčplēša alus", "Lietuvos rytas", "Žalgiris", "Šiauliai", Tartu "Rock" un "Kalev/Cramo".

Ir zināms, ka šosezon un otro gadu pēc kārtas par SEB BBL čempioniem kļuva Lietuvas "Lietuvos rytas" basketbolisti, kas finālā ar 81:77 uzvarēja Kauņas "Žalgiris".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV