Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Red Bull Air Race" Stambulā priecē 1,75 miljonus skatītāju

easyget.lv, 05.06.2007. 08:50 | komentāri (3)

Pasaules aviācijas sacensību sērijas "Red Bull Air Race" posms Turcijas pilsētā Stambulā vienuviet jūnija pirmajā nedēļas nogalē pulcēja aptuveni 1,75 miljonus skatītāju. Tie klātienē Zelta raga krastos vēroja vienas no visaizraujošākajām un grūtākajām aviācijas sacensībām Pasaulē, kurās lielisku uzvaru izcīnīja amerikānis, "Team Cobra" pilots Maiks Mangolds.
"Red Bull Air Race" Stambulā priecē 1,75 miljonus skatītāju
"Red Bull Air Race World Series" ir kompānijas "Red Bull" organizēta aviācijas sacensību sērija, kas desmit posmu laikā ļauj noskaidrot pasaulē ātrāko un spēcīgāko sporta lidmašīnu pilotu. Šīs jaunās aviācijas sacensības tiek dēvētas par jaunu motorsporta veidu un aviācijas F1. Šajās sacensībās piedalās tikai pieredzējušākie pasaules sporta lidmašīnu piloti, kas pirms tam izturējuši īpašu pārbaudi, lai saņemtu atļauju startēt šāda veida sacensībās, kur lidojuma ātrums sasniedz 400 km/h un pārslodze uz pilota ķermeni, kurš nav ietērpts pārslodzes mazinošā tērpā, var sasniegt 10 G, kas ir gandrīz divreiz vairāk kā pārslodzes ko piedzīvo Formula 1 piloti. Sacensību trase ir nosprausta ar lieliem piepūšamiem pilonu vārtiem, kas jāizlido atbilstoši noteikumiem – ne pa zemu, ne pa aukstu, sagriežot lidmašīnu taisni vai uz sāna. Turklāt katram pilotam lidojuma laikā jāveic divi apļi.

Pirms katrām "Red Bull Air Race" sacensībām notiek kvalifikācijas sacensības un tikai astoņi ātrākie piloti tiek pielaisti startam ceturtdaļfinālā. "Red Bull Air Race" 4. posmā Stambulā ceturtdaļfinālā startēja Maikls Žuliāns (USA), Maiks Mangolds (USA), Kirbijs Čamblis (USA), Naidžels Lambs (GBR), Franks Verstēgs (NED), Pauls Bonhoms (GBR), Aleksandro Maklīns (ESP) un Peters Bešenijs (HUN). Diemžēl kvalifikācijas sacensībās izkrita krievu pilots Sergejs Rahmaņins, kurš ar spārnu pārplēsa vienu no piloniem un saņēma desmit sekunžu sodu.

Pusfināla un fināla lidojumos noskaidrojās, ka Stambulas trasē visātrākais un veiksmīgākais bija Maiks Mangolds, kurš spēja uzstādīt šīs trases rekordu (1:31.78), un apsteigt "Matador" komandas pilotu un "Red Bull Air Race" kopvērtējuma līderi Paulu Bonhomu (1:33.17). Trešo vietu izcīnīja "Red Bull" komandas pilots Kirbijs Čamblis, kurš fināla braucienā uzrādīja ne tik labu laiku (1:35.70).

"Red Bull Air Race World Series" 2007. gada kopvērtējumā pēc četriem etapiem līderis ar 20 punktiem ir Pauls Bonhoms, tikai vienu punktu no viņa atpaliek Maiks Mangolds, un trešajā vietā ir pasaulē pazīstamais pilots Peters Bešenijs ar 16 punktiem. Komandu vērtējumā līdere ir "Red Bull" komanda, kurā startē Peters Bešenijs un Kirbijs Čamblis.

Nākamais "Red Bull Air Race" posms notiks Šveicē, Interlakenā 14. un 15.jūlijā. Notikumiem un jaunumiem iespējams sekot līdzi www.redbull.lv un www.redbullairrace.com
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV