Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Andris Gulbis: Ja piepildītos visi nosacījumi, tad varētu spēlēt līdzīgi ar Čehiju

LETA, 06.06.2007. 18:10 | komentāri (1)

Ja piepildītos visi nosacījumi un mēs strādātu, kā vajag, tad varētu arī cīnīties līdzīgi ar Čehiju, trešdien preses konferencē par šīs nedēļas nogalē gaidāmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play off" spēli ar čehiem teica Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Andris Gulbis.
Andris Gulbis: Ja piepildītos visi nosacījumi, tad varētu spēlēt līdzīgi ar Čehiju
Kā zināms, šo svētdien Rīgā Latvijas handbola izlase aizvadīs 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play off" turnīra pirmo spēli ar Čehiju. Abu komandu atbildes spēle 16.maijā notiks Čehijas pilsētā Homutovā. Uzvarētājs divu spēļu summā iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas janvārī notiks Norvēģijā.

"Nav labi, ka viss komandas kodols visu laiku nespēj būt kopā. Uzbrukuma līderis Evars Klešniks pievienojās tikai otrdien, viens no aizsardzības labākajiem spēlētājiem Mārtiņš Lībergs bija tikai uz pārbaudes spēlēm ar Zviedriju un tagad atpakaļ būs tikai 8.jūnijā. [Aleksandrs] Babra, [Ģirts] Lilienfelds, [Jānis] Glušaks, [Edgars] Vadzītis strādā un uz visiem treniņiem nevar paspēt," par problēmām pirms mačiem ar Čehiju saka Gulbis. "Mums pārbaudes spēlēs bija viens sastāvs, bet spēlēs ar čehiem būs pavisam cits. Līdz ar to es nevarēju labot tās kļūdas, kas bija pārbaudes spēlēs, jo sastāvs visu laiku mainās."

Gulbis atklāja, ka, iespējams, jau pirmajā spēlē Rīgā Latvijas izlasei varēs palīdzēt saspēles vadītājs Aleksejs Kuzmins, kuram bija elkoņa trauma. "Pateicoties mūsu ārstiem, viņam ir krietni labāk. Treniņos viņš piedalās un var jau arī izdarīt metienus pa vārtiem, bet, protams, tie vēl nav tik spēcīgi."

Runājot par pretiniekiem, Gulbis atzina, ka ir noskatītas vairākas Čehijas izlases spēles pasaules čempionātā. Tāpat ir cerība iegūt Čehijas un Īslandes izlases pārbaudes spēles ierakstu.

"Gatavojamies spēlēt pret spēcīgāko čehu sastāvu, kaut gan nezinām, kādi viņi ieradīsies. Te jau ir parādījusies informācija, ka nebūs vairāki labākie viņu spēlētāji," turpina Gulbis. "Vajadzētu nospēlēt stipri labāk nekā pirms trīs gadiem ar Spāniju [2005.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas "play off" turnīrā], kaut gan sastāvs ir stipri mainījies. Ja mēs strādātu, kā vajag, un piepildītos visi nosacījumi, mēs varētu "sisties" ar čehiem kā līdzīgs ar līdzīgu un pat uzvarēt."

Latvijas izlases galvenais treneris arī uzsvēra, ka Latvijas izlases priekšrocības varētu būt ātrie pretuzbrukumi un komandas spēle, jo "čehiem laukumā ir individuāli labi spēlētāji un personības, bet mēs esam komanda".

"Viņiem arī nav bijuši tādi pretinieki kā mēs - viņiem pretī ir bijušas komandas, kur ir labi ārējie "metēji", bet mēs vairāk apspēlējam," piebilst Gulbis.

Nedaudz optimistiskāks prognozēs bija Latvijas izlases kapteinis Margots Valkovskis. "Labi ir zināms, kas handbola pasaulē ir čehi un kas Latvija. Latvijas izlasei nav ko zaudēt šajās spēlēs, bet čehiem vajag savu reputāciju noturēt. Katrā gadījumā, Čehija nav tā neuzvaramākā komanda. Iesim svētdien laukumā un "kārtosim eksāmenu", kā pienākas."

Valkovskis arī piebilda, ka viņam pēc ilgās sezonas fiziskā forma ir pietiekami laba, vienīgais "psiholoģiski ir grūtāk saņemties, jo ārā spīd saulīte, bet jāiet ir uz zāli. Bet tas ir jāpārvar un jācīnās".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV