Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

"GE Money" strītbols arī šosezon ir demokrātiskas sacensības

LETA, 06.06.2007. 19:00 | komentāri (2)

"GE Money" strītbola sacensības arī šosezon ir demokrātisks pasākums, kurā nav ne dzimuma, ne vecuma ierobežojumu, trešdien preses konferencē atzina sacensību organizators Arnis Ozols.
"GE Money" strītbols arī šosezon ir demokrātiskas sacensības
Šīs sezonas sacensību pirmais posms norisinājās jau pagājušajā nedēļas nogalē Jelgavā, savukārt otrais posms norisināsies šo sestdien Jūrmalā. Šosezon kopumā sacensībās ir paredzēti astoņi posmi. Par pēdējo divu posmu norises vietu un laiku sacensību organizatori vēl informēs, bet zināms, ka seši posmi notiks Jelgavā, Jūrmalā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā un Rīgā pie tirdzniecības centra "Olympia". "Olympia" posms norisināsies 25.augustā.

Sacensības šosezon notiek sešās vecuma grupās, kurās var piedalīties dažāda vecuma dalībnieki. Savukārt "Boheme MIX" grupā var piedalīties visi dalībnieki bez spēlētāju vecuma ierobežojuma, tomēr komandā uz laukuma jāatrodas vismaz vienai sievietei. MIX grupā nedrīkst spēlēt neviens Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlētājs.

Kā atzina patēriņa kredītpakalpojumu nozares uzņēmuma "GE Money" pārstāve Anna Bloma, strītbols apvieno gan izklaidi, gan sportisko cīņu plašam cilvēku lokam. "Tas arī ir galvenais."

Pasākumos iesaistīsies arī dažādi profesionālie basketbolisti no komandām "Valmiera-Lāčplēša alus", "Ventspils" un "ASK Rīga", kuri piedalīsies vismaz vienā posmā.

Kā atzina Ozols, sacensībās veicināšanas balvas saņem gan visas dalībnieces meitenes, gan arī visi jaunākās vecuma grupas spēlētāji. Paredzams, ka Jūrmalas posmā "GE Money" trīspunktu metienu konkursa uzvarētājus apbalvos Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Losandželosas "Kings" spēlējošais Raitis Ivanāns, bet kādā citā posmā paredzējis piedalīties arī vārtsargs Edgars Masaļskis.

Sacensību galvenais tiesnesis Viesturs Ozols pastāstīja, ka pēc pirmā posma izdarīti secinājumi, kas lika ieviest izmaiņas noteikumos.

"Konstatējām, ka basketbols ir skaista un rezultatīva spēle, tomēr brīžiem tā kļūst pārlieku rupja. Turpmāk par katru rupju pārkāpumu tiks piešķirtas tehniskās piezīmes, bet par ļoti rupju pārkāpumu - nesportiskās. Pēc divu nesportisko piezīmju nopelnīšanas basketbolists no konkrētā mača tiks diskvalificēts," uzsvēra Ozols.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV