Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas futbola izlase nospēlē “sausā” – dāņiem pārliecinoša uzvara

Gatis Kreceris, 07.06.2007. 08:30 | komentāri (6)

2008.gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē zaudējumu ar 0:2 pret Dāniju piedzīvoja Latvijas izlase. F grupas kopvērtējumā Latvija ar izcīnītiem trīs punktiem sešās spēlēs atrodas pēdējā vietā.
Latvijas futbola izlase nospēlē “sausā” – dāņiem pārliecinoša uzvara

Galerijas:

Jau spēles otrajā minūtē dāņi izveidoja pirmo bīstamo momentu pie Koļinko sargātajiem vārtiem. Mums pa laimi briesmas tika novērstas. Mača sākumā acīm redzami aktīvāk uzbruka Dānijas izlases spēlētāji, kuri nekautrējās izdarīt sitienus arī no patālām distancēm. 8. minūtē ļoti laba izdevība atklāt spēlēs rezultātu bija mūsu komandai. Aci pret aci ar dāņu vārtsargu izgāja Verpakovskis, taču Māris kā nākas neapstrādāja bumbu un paklupa viesu soda laukumā. Spēles arbitrs šo mūsu uzbrucēja kritienu traktēja kā simulāciju, par ko Verpakovskis saņēma brīdinājumu. Pēc divām minūtēm Rubins izgāja pa labo malu un centrēja bumbu viesu soda laukumā. Tikai nedaudz pietrūka, lai Karlsons ar galvu aizsniegtos līdz bumbai un raidītu to vārtos. Mača 15. minūtē pēc mūsu aizsargu kļūdas vārtus guva Romedāls. Labajā malā saņēmis lielisku piespēli Romedāls bez pūlēm apstrādāja bumbu un raidīja Koļinko sargātajā cietoksnī. Vēl pēc divām minūtēm līdzīgā stilā (atkal izgājienā pa labo malu) tas pats Romedāls guva savus otros vārtus spēle, raidot bumbu vāru tālajā stūrī. Puslaika atlikušajā laikā vēl pāris labus uzbrukumus izveidoja viesi, taču līdz vārtu guvumam vairs dāņi netika. Latvijas izlase savus vārtus varēja gūt pēc aizvadītām 40 minūtēm. Pēc Laizāna izpildīta stūra sitiena, viesu soda laukumā visaugstāk uzlēca Stepanovs, kurš ar galvu sita nedaudz garām vārtiem. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 2:0 Dānijas izlases labā.

Otrajā puslaikā Dānijas izlasē bija izmaiņas. Pēc nospēlētām 45 minūtēm tika nomainīts abu vārtu autors Romedāls, viņa vietā laukumā devās Kalenbergs. Spēles otrās puses sākumā futbols abu komandu izpildījumā bija kļuvis lēnāks un garlaicīgāks. Pirmais reālais moments otrajā puslaikā tika izveidots 63. minūtē. Dāņa raidīto bumbu no 20 metriem ne bez grūtībām aiz laukuma gala līnijas atsita Koļinko. Vēl pēc desmit minūtēm arī Latvijas izlasei bija laba izdevība gūt vārtus. Uz maiņu iznākušais Pahars piepēlēja Liazānam, kurš no 23 metriem pēc spēcīga sitiena raidīja bumbu gar pašu vārtu stabu. Mača 86. minūtē tikai veiksme glāba dāņus no vārtu zaudējuma. Pēc centrējumā Verpakovskis ar galvu raidīja bumbu viesu vārtos, taču zibenīgi noreaģēja dāņu aizsargs, kurš atsita bumbu no vāru līnijas. Atlikušajā laikā nekas vairs būtiski nemainījās un dāņi varēja svinēt uzvaru ar 2:0.

Latvija – Dānija 0:2 (0:2) Romedāls (15’), (17’)

Pēc spēles Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzina: „Šī mūsu komandai bija ļoti grūta spēlē. Spēlējām pret ļoti labu komandu, kurā spēlē augstas klases futbolisti. Dāņi izmantoja savas izdevības, savukārt mēs tās nepratām pārvērst vārtu guvumos. Man nav pretenziju pret nevienu no savas komandas spēlētājiem, visi cīnījās līdz pēdējai minūtei”.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV