Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Noslēdzies 1. Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā uz atkārtojumu skaitu

easyget.lv, 07.06.2007. 22:15

Pirmais Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu, kārtējo reizi apliecināja,ka šī ir viena no populārākajiem smagatlētikas disciplīnām. 100 dalībnieku konkurencē, absolūti labāko rezultātu uzrādīja  Dmitrijs Zaruckis no sporta kluba „Extrim”, savu 64. kg. smago svaru uzspiežot 41 reizi!
Noslēdzies 1. Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā uz atkārtojumu skaitu
Nevienam citam sacensību dalībniekam 40 reižu barjeru uzveikt neizdevās – junioru konkurencē pirmais ar 39. reizēm sporta kluba „Spēka Pasaule”atlēts Jānis Šteļmahs. Viņa svars – 68. kilogrami. Savukārt starp senioriem spēcīgākais izrādījās SK „Olimpija”pārstāvis Jurijs Veržbickis 77 kg. smago stieni uzspiežot 39 reizes.

Centneru un smagākiem vīriem konkurēt ar vidējā un vieglā svara atlētiem šāda veida sacensībās ir ļoti grūti. Labākie rezultāti – 30 reizes 106. kg. smagajam  Ivaram Ozolam un 107. kg. smagajam Ivaram Cīrulim, kurš sacensībās piedalījās spītējot nopietnai kājas traumai.

Sievietēm sacensību organizētāji nolēma atvieglot dalību, nosakot, ka uz stieņa jābūt vien pusei no personīgā svara. Ar 61. reizi uzvarēja Žanna Korosteļova. Jāpiebilst, ka ne viens vien atlēts svaru stieni spēja pacelt daudz vairāk reižu, taču to fiksēt liedza tiesnešu pamanītās kļūdas tehnikā. Komandu vērtējumā triumfēja „Spēka Pasaules”atlēti no Valmieras.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV