Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Sāpīgs zaudējums arī handbolistiem; Latvja – Čehija 30:31

Gatis Kreceris, 10.06.2007. 22:45 | komentāri (6)

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra „Play off” spēlē sāpīgu zaudējumu Čehijas izlasei ar 30:31 (16:14) piedzīvoja Latvijas vīriešu handbola izlase. Latvijas izlases labā 9 vārtus guva Evars Klešniks.
Sāpīgs zaudējums arī handbolistiem; Latvja – Čehija 30:31

Galerijas:

Mača rezultātu atklāja viesi, taču Latvijas izlases kapteinis Margots Volkovskis uzreiz panāca izlīdzinājumu. Spēles sākumā cīņa ritēja līdzīgi, nevienai no komandām nekādu vērā ņemamu pārsvaru iekrāt neizdevās un pēc nospēlētām 15 minūtēm ar minimālu rezultātu vadībā atradās laukuma saimnieki, 8:7. Mača pirmajā pusē uzbrukumā ļoti labu sniegumu demonstrēja jau pieminētais Volkovskis, kurš no komandas astoņiem vārtiem guva pusi. Arī puslaika otrajā pusē abas komandas spēlēja līdzīgi. Lielāko pārsvaru nepilnas 10 minūtes līdz puslaika beigām pēc 7m soda metiena Latvijas izlasei panāca Armands Uščins, 13:10. Atlikušajā laikā viesi spēja panākt izlīdzinājumu, 14:14, kā rezultātā Andris Gulbis bija spiests savus puišus saukt malā uz pārrunām. Pēdējos 2 vārtus pirmajā puslaikā guva mūsu izlases spēlētāji Kuzmins un Klešniks. Rezultāts pēc aizvadītām 30 minūtēm bija 16:14 Latvijas izlases labā.

Otrais puslaiks iesākās līdzīgi kā pirmais, cīņa ritēja punkts punktā. Pie rezultāta 21:20 mūsu komanda „burtiski” apstājās. Neveiksmīga spēle Latvijai aizsardzībā un viesi guva 6 bezatbildes vārtus. Mūsu komanda novēloti atgriezās aizsardzībā, savukārt Čehi ātrajos uzbrukumos savas izdevības izmantoja teicami. Rezultāts puslaika vidusdaļā bija 26:21 Čehijas valstsvienības labā. Arī turpinājumā viesi savus uzbrukumus izspēlēja krietni veiksmīgāk un 10 minūtes līdz spēles beigām atradās vadībā ar 6 vārtu pārsvaru, 30:24. Atlikušajā laikā mūsu komanda spēja saņemties un sāka lēnām deldēt viesu pārsvaru. Veiksmīgi uzbrukumā spēlēja Klešniks un Lībergs, kā rezultātā nepilnas 3 minūtes līdz spēles beigām mūsu komanda atradās iedzinēju lomā vairs tikai ar 2 vārtiem, 29:31. Pēdējā minūtē mūsu komandas līdzjutēji vētraini atbalstīja savus mīluļus (stāvot kājās un skaļi saucot Latvija, Latvija......’), taču mūsu komandai nedaudz pietrūka veiksmes un precizitātes, lai panāktu izlīdzinājumu. Punktu spēlei pielika pieredzējušais Armands Uščins. Spēles beigu rezultāts 31:30.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Margots Volkovskis.

Latvijas izlases vārtu guvēji: Klešniks 9, Volkovskis 6, Uščins 5, Lībergs 3, Serafimovičs 3, Kuzmins 2, Lilenfelds 2.

Latvija – Čehija 30:31 (16:14)

Uzvarētājs divu spēļu summā iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas janvārī notiks Norvēģijā.






Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV