Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Datori tiek inficēti arī caur USB atslēgām

ZParks, 25.02.2009. 10:44

Saskaņā ar vispasaules asociācijas „Anti-phishing Working Group” datiem pašlaik Internetā rekordlielos ātrumos izplatās ļaunprātīgā programmatūra ar anglisko nosaukumu „crimeware”, kas radīta ar tiešu mērķi nozagt lietotāju identifikācijas datus, lai piekļūtu to lietotajām interneta lapām. Nozagtos datus noziedznieki izmanto, lai veiktu finanšu pārskaitījumus internetbankās vai pasūtījumus Interneta veikalos, kā arī izzagtu svarīgu finanšu informāciju no uzņēmumu un valsts organizāciju datoriem un pārdotu to tālāk.
Datori tiek inficēti arī caur USB atslēgām

Kibernoziedznieki iegūst pieeju datortīkliem un atsevišķiem datoriem, ielaižot ļaunprātīgo programmatūru lietotāju datoros caur USB atslēgām. Ļaunprātīgās programmatūras inficē datoru brīdī, kad lietotājs tajā iesprauž inficētu USB atslēgu vai arī citu pārvietojamu datu nesēju. Saskaņā ar japāņu pretvīrusu programmatūras uzņēmuma Trend Micro datiem 2008.gadā šādā veidā tika inficēti vairāk kā 70 miljoni datoru visā pasaulē. Kad ļaunprātīgā programmatūra iekļūst datortīklā, tā zog paroles un dokumentus, kā arī inficē citus šā paša tīkla datorus un dod iespēju noziedzniekiem uz tiem instalēt vēl arī citas ļaunprātīgās programmas.

2008.gada 2.ceturkšņa beigās tādu Interneta lapu skaits, kas inficē datorus ar crimeware programmatūru bija par 258 % augstāks (9529 lapas), nekā 2007.gada decembrī (2260 lapas). Saglabājot inficētu failu uz neaizsargātas USB atslēgas, tā inficē arī pārējos datorus, kuros tiek iesprausta. Ar visiem pētījuma atklājumiem iespējams iepazīties asociācijas mājas lapā: www.antiphishing.org.

IT uzņēmuma Ermitāžas risinājumi biznesa attīstības vadītājs Pēteris Matisons skaidro: „Lai pasargātu savus datortīklus un datorus no inficēšanās, nepieciešams izmantot aizsargātas USB atslēgas, kas atpazīst jaunākās ļaunprātīgās programmatūras un nepieļauj to saglabāšanu USB atslēgā. Drošu risinājumu piedāvā IronKey Enterprise USB atslēgas, kurās iebūvētā programma pati nodrošina aizsardzību pret ļaunprātīgajām programmatūrām, automātiski veicot atjauninājumus caur Internetu, tādejādi tā atpazīst jaunākos Interneta draudus. Šīs atslēgas ir nopērkams arī Latvijā. Iespējams, ir vēl arī citi ražotāji, kas piedāvā līdzīgu aizsardzību, taču IronKey izmanto proaktīvus tehnoloģiskos risinājumus un pašlaik ir atzītas par pasaulē drošākajām USB atslēgām, ņemot vērā daudzus aspektus.”

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV