Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Dzīve uz spiedpogu plakandēļa – nedaudz cits skats uz Nokia E71

Guntars Graiksts, speciāli tehnoloģiju portālam Zparks.lv, 12.03.2009. 17:39

Rakstu šīs rindas, iespiests starp aukstu, slapju stiklu un karstu, sagurušu tēvaini autobusā pa ceļam uz darbu. Manās rokās plakans kā pazole Nokia E71 mobilais telefons ar 37 taustinjiem. "Tas ir ar pilno klavieri!", par šo telefonu nevērīgi mēdz izmest džentlmeņi, kuriem telefons ir "viņš", lai neteiktu "viņa". Īsak sakot, cenšos atrast savos īkšķu galos spicākās vietas un trāpit pa mazītiņajām podziņam.
Dzīve uz spiedpogu plakandēļa – nedaudz cits skats uz Nokia E71

Lidz šim, lai uzrakstitu šitādu blāķi ar tekstu mobilajā telefonā, es bakstīju parasto tastaturu, visu laiku skaitot lidzi - viens, divi, tris "a", viens, divi - "b", viens, divi, tris, četri - "v", utt.  Smadzenes ar to ir tā sačakarētas, ka arī šobrid mēģina darit tieši to pašu. Viens, divi, trīs... Sasodīts, pārāk daudz "a".

Sasmakušais milzis man blakus pašķielē un tulīt pamostas. Viņam pielec, ka es jau 10. pieturu bakstu pirkstus telefonā. Ja es piedavatu viņam te kaut ko uzrakstīt, sanāktu apmēram šādi: rffhukfg.

Es jokoju. Patiesībā nospiest vairākus taustiņus reizē nemaz nav iespējams. Kad slinkajai, pelēkajai vielai beidzot ir pielēcis, ka šī tastatūra vairāk līdzinās datoram, rakstīšana vedas krietni raiti un milzim man blakus atliek tikai noskurināties un no jauna aizmigt.

Šis nelielais fragments patiešām tapa autobusā un tas bija mans pirmais mēģinājums saprast, kāda velna pēc ir domātas “pilnās klavieres” un biroja programmatūra mobilajos telefonos. Tas, kas ir pats spocīgākais, ka ar šo rīku ātri aizmirstas, ka tas ir arī telefons. Katrā ziņā mirklī, kad gluži nejauši rodas nepieciešamība ievadīt tālruņa numuru, mirkli jāapstājas.

Kur ir ciparu pogas?
Ā, kaut kur pa vidu, desmit taustiņi dublējas un dod iespēju rakstīt arī ciparus. Visā visuma izdomāts diezgan gudri. Ja vienkārši paņemam rokās telefonu un spiežam ciparus, ierīce saprot, ka visticamāk mēs vēlamies ievadīt telefona numuru. Tā tas arī notiek. Tajā pašā laikā varam ignorēt ciparus un rakstīt vārdu pirmos burtus. Bez kavēšanās tiek piedāvāti dažādi labumi no kontaktu saraksta.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV