Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Samsung WB500 – fotokamera ar “odziņu” ceļotājiem

Edgars Kurpnieks, speciāli tehnoloģiju portālam Zparks.lv, 27.04.2009. 14:37

Veikala plauktā ir tik daudz dažādu fotokameru! Ej nu izvēlies pareizo! Un bilžu kvalitāte visām tik līdzīga ... Varbūt izvēlēties to, kas izskatās vislabāk? Bet varbūt labāk skatīties uz tādu, kas prot to, ko neprot citas? Lūk – viena no tādām: Samsung WB500.
Samsung WB500 – fotokamera ar “odziņu” ceļotājiem

Šīs fotokameras galvenie parametri:

· 10,2 megapikseļu attēla sensors

· 24-240mm ekvivalentas tālummaiņas optika ar optisko stabilizāciju

· ISO 80 – 3200 sensora jutība

· 2,7 collu ekrāns

· smaida un mirkšķināšanas noteicējs, sejas noteicējs u.tml.

Samsung WB500 nāk no šī pavasara kārtējā plašā ciparu fotokameru “metiena,” kura piedāvātajā dažādībā globālās ****** ietekme nu galīgi nav manāma. Samsung pamazām kļūst par lielo spēlētāju šajā dārziņā, un viens no veidiem, kā pievērst uzmanību, ir piedāvāt to, ko nepiedāvā citi. Šajā gadījumā unikalitāte slēpjas fotokameras optikā, proti – kura vēl fotokamera piedāvā 24mm ekvivalentu platleņķi kombinācijā ar desmitkāršu optisko tālummaiņu? Un mēs nerunājam par atsevišķu somiņu prasošu entuziastu rīku, jo WB500 izmēros līdzinās citām kompaktkamerām.

Samsung WB500 izskatās labi un pat dārgi (kas arī daļēji atbilst patiesībai). Korpuss ir melns, matēts, ar milzīgu objektīva gredzenu priekšpusē. Objektīvu ietverošo gredzenu rotā Samsung raksturīgais “Schneider-Kreuznach,” kas uz visnotaļ šikā korpusa izskatās cēli. Korpusa otrā, “lietotāja pusē,” atrodams 2,7 collu ekrāns, kuram blakus izvietojies Samsung fotokamerās ierastais “parastais” pogu komplekts (Samsung dažkārt iemieso fotokameras vadību lērumā skārienjutīgu pogu). Virs “parastajām” pogām atrodama viena neparasta, kuru pirmajā acu uzmetienā viegli noturēt par tālummaiņas pogu – taču par to vēlāk. Augšpusē korpusu noslēdz hromēta uzlika, kuras labajā galā izvietots režīmu ritentiņš, slēdža poga ar kustīgu gredzenu tālummaiņas vadībai un ierastā ieslēgšanas poga, ietverta zilā gaismas aplītī. Izskatās, ka virspuses otrā galā arī ir poga, bet nē – tā ir tikai skaļruņa restīte, kuras dizaina mērķis ir radīt simetriju.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV