Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Apskaidrības cēlonis – Samsung NP-X360 klēpjdators

Jānis Lūsis, 08.07.2009. 09:40

Šaubu nav, mūsdienās ir iestājies pārliecinošs klēpjdatoru laikmets, jo aizvien vairāk cilvēku savus ikdienas pienākumus un uzdevumu izvēlas veikt uz pārnēsājama datora. Arī es jau gadus trīs atrodos pārliecinošā laptopu varā un parastu galda datoru vairs nevēlos redzēt ne acu galā. Visu šo laiku esmu lietojis klasiskos 15,4 collu aparātus, kurus par baisi kompaktiem nenosauksi, bet nu – nav arī tik lieli un smagi, lai nevarētu datorsomā vazāt sev līdzi. Gribas tomēr normāla izmēra ekrānu, lai var gana ērti ar dokumentiem un internetu darboties, gan arī kādu spēli uzspēlēt. Mazāku datoru? Nekad. Nu diezin vai. Bet te nu bija – piepildījās vecumvecais teiciens „nekad nesaki nekad”, jo aptuveni mēnesi man nācās ierastā 15,4 collu laptopa vietā sadzīvot un strādāt ar 13,3 collu aparātu. Konkrētāk – ar visai lepno biznesa klases Samsung NP-X360. Kompakts izmērs, laba baterija, LED ekrāns – interesants izstrādājums. Kādi ir mani iespaidi par šo datoru? Par to, protams, tad arī lasiet turpinājumā.
Apskaidrības cēlonis – Samsung NP-X360 klēpjdators

Prātojums – kas tad ir klēpjdators?

Sēžu lidostā, stundu jāgaida, rakstu šo materiālu un prātoju. Redziet, lai arī es klēpjdatorus lietoju jau aptuveni 3 gadus, es tā arī nekad tā īsti nebiju izbaudījis to, ko tad nozīmē iespēja strādāt neatkarīgi no savas atrašanās vietas. Iemesli? Mani iepriekšēji 15,4 collu datori, protams, nebija no nekādas ūber biznesa kategorijas, tāpēc svēra tāpat ap 3 kilogramiem, izmēru ziņā palieli, arī visai bremzīgi (nu te jau tīrs softa un dzelžu jautājums) un sasodītā kārtā vienmēr bijis mazais stress un neapmierinātība saistībā ar bateriju. Attiecīgi vienmēr esmu ar to strādājis mājās vai ofisā. Plašāk stāstīt par nevēlēšanos da jebkur vilkt laukā palielo „kluci” no somas un iekurbulēt īsti negribas. Labāk pievērsties jaunajām sajūtām. Šī nav reklāma, jo nešaubos, ka arī jebkurš cits tehniski labs dators ar svaigu OS uzvedas tāpat, tomēr tieši šis kompaktais Samsung laptops man atvēra acis uz to, kas tad ir īsta mobilitāte un funkcionāls laptops. Nu tad par visu pēc kārtas.
 
Dators A4 lapas izmērā

Izrādās, man ir darīšana ar šerpāko Samsung biznesa klases klēpjdatoru, kas izceļas nevis ar baisajiem tehniskajiem parametriem, bet gan ar to, cik tas ir kompakts un saprātīgi izveidots. Lielākais prieks, protams, ir par šī datora niecīgo svaru – 1,29 kilogrami. Šī datora viltīgais reklāmas sauklis “Lighter than air” norāda uz to, ka šis dators ir vieglāks par slaveno MacBook Air. Svara starpība 70 grami...

Biezuma ziņā šis gan nav nekāds MacBook „airis”, tomēr laptops ar korpusa biezumu no viena līdz 3 ar kapeikām centimetru arī nav nekāds lielizmēra monstrs. Tikko izvilku no kabatas lidojuma elektroniskās reģistrācijas lapu – smalki, izrādās dators ir tikai mazliet lielāks par standarta A4 formāta lapu. Tā kā datora komplektācijā nāca līdzi zamšādai līdzīga materiāla mapīte, kurā datoru var viegli ieslidināt, tad ikdienā šāda aparāta līdznēsāšana bija apskaužami viegla un vienkārša. Izmēru dēļ to var ielikt jebkurā normālā dokumentu somā – speciālu datorsomu nemaz nemeklēju. Lūk, to es tiešām saucu par mobilitāti, jo šo laptopu var viegli dabūt laukā no somas, tas ir kompakts un neko īsti nesver. Man patika.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV