Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Google atklāj plānus par Chrome OS operētājsistēmas izveidi

Kaspars Rumbenieks, speciāli tehnoloģiju portālam Zparks.lv, 09.07.2009. 09:17

Lai arī pirms gada šādas baumas tika noliegtas, kompānija Google savā officiālajā blogā ir atklājusi informāciju, ka šobrīd uzņēmums gatavo jaunu atvērtā pirmkoda operētājsistēmu Chrome OS.
Google atklāj plānus par Chrome OS operētājsistēmas izveidi

Zinot Google resursus un darbības pamatprincipus, mēs varam cerēt sagaidīt drošu un ātru operētājsistēmu, kas neprasīs daudz datora resursus. Google apgalvo, ka Chrome OS operētājsistēma galvenokārt būs paredzēta lietotājiem, kas lielāko daļu laika pavada internetā, un operētājsistēma jau dažas sekundes pēc datora ieslēgšanas būs gatava darbam. Chrome operētājsistēma būs veidota no pašiem pamatiem, tā nepazīs ne vīrusus, ne arī trojas zirgus, un tā darbosies gan ar x86, gan ARM tehnoloģijas procesoriem. Operētājsistēmas darbības princips būs ļoti vienkāršs, jo Google Chrome paredzētās aplikācijas darbosies arī uz interneta pārlūkprogrammām citās populārākajās operētājsistēmās. Tiek ziņots, ka Google Chrome OS atklātībā parādīsies netbūkos jau nākamā gada vidū.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV