Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Visu amerikāņu sapnis – beisbola robots

Kaspars Rumbenieks, speciāli tehnoloģiju portālam Zparks.lv, 29.07.2009. 09:15

Beisbols ir ASV nacionālais sporta veids, tomēr pēdējos gados tas pamanījies kļūt arī par vienu no populārākajiem sporta veidiem Japānā. Tā kā Japānā pat mājdzīvnieki dažreiz tiek aizvietoti ar robotiem, neizbēgami arī radās beisbola roboti.
Visu amerikāņu sapnis – beisbola robots

Divu šādus robotus radījis Tokijas Universitātes profesors Masatoši Išikava, vienu, kurš met bumbu, bet otru kurš to atsit. Bumbas metēja robotam ir trīs pirksti, tas spēj bumbu mest ar 40 km/h ātrumu, turklāt mestā bumba var tikt arī iegriezta. Attīstot metēja robotu, ir plānots tā mestās bumbas ātrumu palielināt līdz aptuveni 150 km/h. Sitēja robots ar vairāku sensoru palīdzību nosaka bumbas trajektoriju un ātrumu, lai atsitu mesto bumbu, turklāt tas ir pietiekami gudrs, lai spētu atpazīt, vai mestā bumba lido streika zonā, vai garām tai. Protams, abus beisbola robotus ir plānot izmantot Japānas beisbola skolās.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV