Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Dust Ball - bumbveida robots putekļusūcējs

ZParks, 15.12.2010. 12:21

Tas, ka ar putekļu uzsūkšanu nodarbojas roboti, nevienam vairs nav jaunums. Tādus sāka piedāvāt iRobot Roomba, un tagad savā piedāvājumā iekļāvušas arī tādi ražotāji kā LG, Samsung, u.c. taču robotu vizuālais izskats nav mainījies ne drusku. Kā bijusi tāda apaļa, pabieza pankūka, kura rāpo pa istabu, tā paliek. Lai labotu šo situāciju, savu redzējumu ir piedāvājis dizaineris Deivs Hakenss (Dave Hakkens) ar savu Dust Ball.
Dust Ball - bumbveida robots putekļusūcējs

Šī putekļu bumba ir veidota tiešām kā bumba ar daudzām atverēm, un tā kustās nevis ar ritenīšiem, bet ar iebūvēta motora palīdzību pārvietojot savu smaguma centru, un ripojot vajadzīgajā virzienā. Savukārt, kad akumulatora enerģijas lādiņš iet uz beigām, Dust Ball pats dodas pie uzlādes iekārtas. Šāda manta mājas uzkopšanai ir lieliska un noderīga, bet pagaidām tā ir tikai konceptuāla ideja. Taču ir lielas cerības, ka tā pārtaps reālā mājas uzkopšanas iekārtā.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV