Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Toshiba mini NB200 - stils un mūsdienu tehnoloģijas

ZParks/Toshiba PR, 07.08.2009. 13:17

„Toshiba Europe“ personālo datoru apakšnodaļa paziņo par mazo datoru „Toshiba mini NB200“. 10,1 collu mazais dators, kas Latvijā parādīsies vasaras beigās, pircēju vilina ar īpašu dizainu un jaunākajām tehnoloģijām, kas raksturīgas ievērojami dārgākiem mobilajiem datoriem.
Toshiba mini NB200 - stils un mūsdienu tehnoloģijas

Ņemot vērā pēc „Toshiba“ kompānijas pasūtījuma veikto pētījumu rezultātus, var apgalvot, ka vairumam no mazo datoru pircējiem jau ir viens vai divi datori, bet mazo datoru tie visbiežāk lieto kā īpašu mobilu ierīci, kas paredzēts darbam ceļojumu laikā. Pētījumā atklājās, ka it sevišķi mobilo datoru lietotāji daudz uzmanības piešķir šo ierīču izskatam. Nepārsteidz, ka „mini NB200“ ir viens no elegantākajiem un stilīgākajiem tirgū esošajiem mazajiem datoriem.

Lietotāji var izvēlēties vienu no diviem „mini NB200“ ekrāna pārklājumiem – matētu (reljefa virsma) vai spīdīgu. Krāsu gamma - brūngana, zelta, zila vai melna krāsa.

„mini NB200“ ir dators ar lieliskiem mobilitātes rādītājiem (1,18 kilogramu svars; gaismas diodēm apgaismots ekrāns (tiek taupīta baterijas enerģija); trīs šūnu (darbības ilgums – līdz 4 stundām) vai sešu šūnu (darbības ilgums – līdz 9 stundām) baterija).

Jaunajā datorā ir 160 gigabaitu disks un speciāla diska aizsardzības mikroshēma (akselerometrs), kas gadījumā, ja dators saņem triecienu, diska kontrollerim automātiski padod diska galviņas parkošanās signālu. Pateicoties šai tehnoloģijai, ievērojami samazinās diskā uzglabāto datu pazaudēšanas iespējamība.

„mini NB200“ darbina enerģiju saudzējošais „Intel Atom N270” vai „Intel Atom N280” procesors; tam ir 1 gigabaita vai 2 gigabaitu DDRII 800 MHz atmiņa (strādā 533 MHz frekvencē); darbojas „Intel GMA950“ grafiskais procesors.

Kā tas pienākas mūsdienīgam mazajam datoram, „mini NB200“ ir iemontēta moderna sakaru iekārta („802.11 b/g” un „Bluetooth 2.1” bezvadu tīkla kontrolleri, 10/100 „Ethernet” kontrolleris). Jaunums – „Ericsson F3507G“ iekšējais 3G modems (datu saņemšanas ātrums – līdz 7,2 megabaitiem sekundē; datu nosūtīšanas ātrums – līdz 2 megabaitiem sekundē).

Latvijā „Toshiba mini NB200“ datoru būs iespējams iegādāties par 289 latiem.

Oficiālais „Toshiba“ pārstāvis Baltijas valstīs – SAS „Acme Computer Components”.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV