Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Samsung prezentē “Blue Earth” - pirmo videi draudzīgo mobilo telefonu ar pilnvērtīgu skārienvadību

Kristīne Circene, 20.10.2009. 12:06

Samsung Electronics Co. Ltd. oficiāli prezentējis Samsung Blue Earth – apkārtējai videi draudzīgu mobilo telefonu ar pilnvērtīgu skārienekrānu. Pirmo reizi aplūkošanai piedāvāts konferencē Mobile World Congress 2009, kas norisinājās Barselonā, Samsung Blue Earth telefons, pateicoties draudzīgumam apkārtējai videi, kā arī smalkajam dizainam un modernajām multivides funkcijām, ir ticis gaidīts ar lielu nepacietību.
Samsung prezentē “Blue Earth” - pirmo videi draudzīgo mobilo telefonu ar pilnvērtīgu skārienvadību

Līdz šim apkārtējai videi draudzīgs mobilais telefons galvenokārt saistījās ar telefonu, kam ir zems enerģijas patēriņš un ļoti ierobežots funkciju klāsts. Taču Samsung Blue Earth harmoniski apvieno jaunākās multivides funkcijas ar elegantu dizainu, tai pat laikā nodrošinot arī zemāku enerģijas patēriņu un videi draudzīgu materiālu pielietojumu.

Līdz ar Blue Earth laišanu sakaru rīku tirgū Samsung nostiprina savas rūpes par apkārtējās vides aizsargāšanu, pielietojot videi draudzīgu produktu dizainu un virkni dažādu īpašu iespēju saviem pircējiem.

“Samsung Blue Earth nav tikai kārtējais papildinājums mūsu mobilo sakaru rīku klāstā, - tas ir nozīmīgs solis uz priekšu mūsu darbā un centienos aizsargāt apkārtējo vidi,” sacīja Samsung Electronics Mobilās komunikācijas nodaļas vadītājs un viceizpildprezidents JK Šins. “Es esmu ļoti gandarīts paziņot par šī mobilā eko-telefona laišanu klajā. Samsung turpinās radīt tādus novatoriskus un videi draudzīgus mobilos telefonus kā Blue Earth, lai ieinteresētu arvien plašāku patērētāju loku.”

Blue Earth ir veidots no Fāzes Maiņas Materiāla (Phase Change Material (PCM)), kas tiek iegūts no ūdens pudelēm, tādējādi palīdzot samazināt ražošanas procesa degvielas patēriņu un oglekļa emisijas. Ierīce, tai skaitā arī lādētājs, nesatur tādas kaitīgas vielas kā bromētos liesmu novērsējus (Brominated Flame Retardants (BFR)), polivinilhlorīdus (PVC) un ftalātu.

Kā jaunākais no videi draudzīgajiem produktiem Blue Earth ir apgādāts ar unikālu lietotājsaskarni, kas veidota, lai pievērstu uzmanību mūsu trauslās vides saudzēšanai. Ar “Eco mode” funkciju ekrāna spilgtums, aizmugurgaismojuma ilgums un Bluetooth savienojums var tikt ieslēgts energoefektīvā režīmā ar vienu vienīgu klikšķi. “Eco Walk” funkcija, pateicoties iebūvētam pedometram, ļauj lietotājiem skaitīt savus soļus un aprēķināt ietaupīto CO2 izmešu daudzumu, kas tiktu radīts, braucot ar motorizētu transporta līdzekli. Šī unikālā funkcija ļauj lietotājiem redzēt staigāšanas vērtību, kas tiek attēlota ar izglābto koku skaitu.

Arī Blue Earth iepakojums ir radīts kompakts. Iepakojums ir veidots no papīra un ir apdrukāts ar sojas tinti. Turklāt šis iepakojums piedāvā tālākizmantošanas iespējas, ļaujot to lietot kā fotorāmīti vai zīmuļu kastīti.

Blue Earth komplektācijā ir iekļauts piecu zvaigžņu energoefektivitātes lādētājs, kas gaidstāves režīmā patērē vien 0,03W elektroenerģijas. Kā daļai no Eiropas Komisijas brīvprātīgās vienošanās pilotprojekta par integrēto produktu politiku Samsung ir piekritis sākt uzrādīt enerģijas patēriņa rādītājus ierīces lādētājam esot bezslodzes režīmā. Vēl jo vairāk, uzlādei izmantojot telefona aizmugurē esošo saules baterijas moduli, lietotāji var radīt pietiekami daudz enerģijas, lai izmantotu ierīci jebkurā laikā un vietā. Saules enerģija tiek uzskatīta par vienu no videi visdraudzīgākajiem enerģijas avotiem, un tā palīdz lietotājiem samazināt neatjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu.

Samsung Blue Earth oktobrī tiek laists Zviedrijas tirgū, pēc kā drīzumā sekos arī Francija, Vācija, Austrija, Itālija, Portugāle un citas Eiropas, kā arī Āzijas valstis. Cena var atšķirties atkarībā no reģiona un operatora, taču tā būs aptuveni 300 eiro apmērā bez subsīdijām.

Blue Earth produkta tehniskā specifikācija:

Tīkla standartu atbalsts: HSDPA 3,6 Mbit/s 900/2100/ EDGE/GPRS  850 / 900 / 1800 / 1900
Ekrāns: TFT LCD (3.0”), 16 miljonu krāsu palete, WQVGA izšķirtspēja, kapacitīvais skārienekrāns
Kamera: 3,2 megapikseļu CMOS attēla sensors. Sejas atpazīšana / Smaida noteicējs / Foto redaktors
Audio: Audio formātu atbalsts (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA) / WMDRM, OMA DRM. Find Music (mūzikas atpazīšana) / Mūzikas ekvalizers. Stereo FM Radio ar RDS atbalstu. Bluetooth stereo austiņu atbalsts (A2DP)
Video: Video formātu atbalsts (H.263, WMV, MPEG4). Video ieraksts un atskaņošana ar QVGA izšķirtspēju un 15 kadriem sekundē
Videi draudzīgās īpašības: Saules uzlādes panelis. PCM materiāls no lietotām ūdens pudelēm
Nesatur BFR, PVC savienojumus un ftalātus. Eco-Mode, Eco-Walk, Eco-Calendar, Eco-Tips funkcijas. 5 zvaigžņu eko-lādētājs / Lādēšanas atgādinājums. Videi draudzīgs un atkārtoti izmantojams iepakojums

Savienojumi: Bluetooth® v 2.1 / USB 2.0 HS / Wi-Fi
Atmiņa: Iebūvētā atmiņa : 130MB
Ārējā atmiņa : microSDHC™ (līdz 16GB)
Izmēri - 108 x 53,6 x 14,2 mm
Svars: 119 g
Baterija: 1080 mAh


Par Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. ir viens no pasaulē vadošajiem uzņēmumiem pusvadītāju, digitālo informācijas nesēju un digitālo konverģences tehnoloģiju jomā, un tā kopējais pārdošanas apjoms 2008. gadā sasniedza 96 miljardus ASV dolāru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 150 000 cilvēku 134 birojos 62 valstīs un sastāv no divām galvenajām uzņēmējdarbības struktūrvienībām: Digitālo informācijas nesēju un komunikāciju struktūrvienības un Ierīču risinājumu struktūrvienības. Samsung Electronics, kas ir atzīts par vienu no visstraujāk augošajiem zīmoliem pasaulē, ir vadošais digitālo televizoru, atmiņas mikroshēmu, mobilo tālruņu un TFT-LCD displeju ražotājs. Meklējiet izsmeļošāku informāciju tīmekļa vietnē www.samsung.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV