Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

“Pirate Bay” slēgšana izraisījusi 3 reizes lielāku pieaugumu failu apmaiņā citās tīmekļa vietnēs

Baiba Sniķere, 04.11.2009. 16:12 | komentāri (2)

Saskaņā ar “McAfee” jauno ziņojumu, torrentu trakera vietnes “The Pirate Bay” slēgšana ir novedusi pie 300% liela pieauguma failu apmaiņā citās tai līdzīgās vietnēs.  Kā apgalvo eksperti, šīs tīmekļa vietnes slēgšana nav apturējusi cilvēkus no nelegālas failu lejupielādes.
“Pirate Bay” slēgšana izraisījusi 3 reizes lielāku pieaugumu failu apmaiņā citās tīmekļa vietnēs

Zviedrijas apgabaltiesa augustā izdeva spriedumu par failu apmaiņas vietnes “The Pirate Bay” atslēgšanu no interneta, pēc tam, kad tās četri dibinātāji tika apcietināti par autortiesību pārkāpumu.

Lai gan “The Pirate Bay” pēc likuma ir aizliegta, tagad tā atkal darbojas. “McAfee” ziņoja, ka šajā vietnē lietotie apmaiņas materiāli vienkārši tika pārvietoti uz citām līdzīgām vietnēm, atļaujot lietotājiem turpināt nelegāli lejupielādēt failus tikpat viegli kā agrāk.

“Tīmekļa vietne “Pirate Bay” ir tikai vietne, kas aizved cilvēkus uz avotiem, kur viņi var atrast mūzikas un citus failus. Tā uz laiku bija slēgta, bet šie cilvēki joprojām vēlējās apmainīties ar failiem, tādēļ viņi devās uz citām vietnēm. Tā nu parādījās daudz citu tīmekļa vietņu, kuras vēlējās gūt sev kādu labumu – mēs atklājām, ka par 300% pieauga šāda veida vietnes, kas izplata filmas un dažāda veida programmas,” tehnoloģiju vietnei „PCPro.co.uk” skaidroja “McAfee” drošības analītiķis Gregs Dejs.

“Šī “The Pirate Bay” situācija parāda to, cik grūti ir apturēt failu noplūdi, tiklīdz tie jau ir nonākuši tīmeklī,” bilda ziņojuma autors.

Avots: nme.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV