Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Videi draudzīgais mobilais tālrunis LG GD510 ir ieguvums gan apkārtējai videi, gan patērētājiem

Zane Udrase, 09.11.2009. 11:35

LG Electronics (LG) paziņo par jauna, kompakta, pilna skārienjutīgā mobilā tālruņa – LG GD510 piedāvāšanu tirgū. Šo tālruni var uzlādēt ar saules enerģijas palīdzību. Jaunais GD510 atspoguļo uzņēmuma aktīvos zaļās domāšanas principus un parāda centienus radīt mums visiem veselīgāku apkārtējo vidi.
Videi draudzīgais mobilais tālrunis LG GD510 ir ieguvums gan apkārtējai videi, gan patērētājiem



“2009. gada pirmajā pusē mēs veiksmīgi samazinājām gāzes izmešu daudzumu 2,1 miljonu tonnu apjomā pateicoties labākai elektroenerģijas izmantošanas efektivitātei un uzlabojumiem ražošanas procesos,” norāda Dr. Skots Āns (Skott Ahn), LG Electronics Mobile Communications Company prezidents un izpilddirektors. “Mēs attīstām savus produktus, balstoties uz uzņēmuma ilgtermiņa plāniem būt par videi draudzīgu uzņēmumu. LG zaļā politika atspoguļojas visā šī tālruņa dzīves ciklā sākot ar izejmateriālu un beidzot ar ražošanas procesu, loģistiku, lietošanu, un ierīces iznīcināšanu.”

LG GD510 saules baterijas lieliski parāda LG vēlmi rūpēties par apkārtējo vidi. Papildu tam, ka dienas laikā šādi tiek taupīta enerģija, šī tehnoloģiskā priekšrocība ir patiesi noderīga gadījumos, kad telefona baterijas līmenis ir zems, un lādētājs nav pieejams. Desmit minūtes saulē rada tik daudz enerģijas, ka pietiek līdz 2 minūšu un 15 sekunžu ilgai sarunai vai līdz 180 minūšu ilgam gaidīšanas režīmam. Tādas funkcijas kā Eco-tree un Eco-calculator tālrunī pieejamā CO2 izvēlnē ļauj cilvēkiem sekot līdzi tam, cik CO2 izmešu viņi samazinājuši, lietojot saules bateriju.

LG GD510 konstrukcija ir arī videi draudzīga. LG stingri ievēro Eiropas Savienības RoHS prasības, turklāt, ražojot GD510, iet vēl tālāk, nodrošinot to, ka tas nesatur polivinila hlorīdu (PVC), un ir līdz pat 99.9 % brīvs no bromu un hloru saturošiem materiāliem.

GD510 augstas efektivitātes lādētājs pazemina enerģijas patēriņu, tādējādi samazinot oglekļa izmešus. Kad telefons ir pilnībā uzlādēts, tas iepīkstas uz ekrāna parādot atgādinājumu par elektroenerģijas taupīšanu, atvienojot lādētāju. No pārstrādāta papīra izgatavotais un ar sojas tinti drukātais iepakojums, ir vēl viens GD510 apliecinājums vides draudzīgumam.

“Līdz 2012. gadam LG plāno samazināt siltumnīcas efektu izraisošo gāžu daudzumu par 15% salīdzinājumā ar 2007. gadu, uzlabojot enerģijas efektivitāti savos produktos,” piebilst Dr. Skots Āns (Dr. Skott Ahn), LG Electronics Mobile Communications Company prezidents un izpilddirektors. “Mēs turpināsim spēlēt savu lomu kā sociāli atbildīgs mobilo telefonu industrijas līderis.”

LG GD510 ir mazākais tirgū pieejamais tālrunis ar 3 collu pilno skārienjutīgo ekrānu. Tas aprīkots ar WQVGA platekrānu, ko ietver 4,8 mm šaura maliņa un gluds metālisks korpuss tikai ar vienu pogu priekšpusē. LG GD510 piedāvā pilnu multimediju klāstu, piemēram, 3MP kameru, kā arī MP3 atskaņotāju un interneta pārlūkprogrammu.

LG GD510 tika radīts, balstoties uz dabai draudzīgu stratēģiju un lietotāju vēlmēm, un būs pieejams Baltijas valstīs jau novembrī. Saules baterijas vāciņš būs pieejams kā papildu aksesuārs sākot no nākamā gada, un tas padarīs videi draudzīgo telefonu par vēl labāku izvēli.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV