Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Samsung prezentē augstas ietilpības 30 nanometru kategorijas NAND Flash atmiņas moduli mobilajām ierīcēm

Laura Lasmane, 14.01.2010. 13:32 | komentāri (1)

Samsung Electronics, pasaules līderis moderno pusvadītāju tehnoloģiju risinājumos, šodien prezentējis divus augstas ietilpības atmiņas moduļus mobilajām ierīcēm. Jaunie datu uzglabāšanas risinājumi – 64 gigabaitu (GB) moviNANDTM modulis un 32 GB Secure Digital (microSD) atmiņas karte – atbilst mobilo sakaru ierīču inženieru prasībām pēc kompakta, augstas ietilpības atmiņas risinājuma.
Samsung prezentē augstas ietilpības 30 nanometru kategorijas NAND Flash atmiņas moduli mobilajām ierīcēm

“Samsung augstas ietilpības atmiņas risinājumi mobilajām ierīcēm piedāvā datu ietilpības līmeni, kas līdzvērtīgs datorsistēmu sniegumam,” sacīja Samsung Electronics atmiņas produktu mārketinga izpildviceprezidents Dong-Sū Juns.

Viņš piebilda: “Gan 64 GB iebūvētā moniNAND atmiņa, gan arī 32 GB micro SD atmiņas karte lieliski paplašina datu uzglabāšanas iespējas mobilajās ierīcēs, tādējādi piepildot patērētāju vēlmes pēc lielākas atmiņas ietilpības un iekļaujoties jaunajā mobilo un IT ierīču datu ietilpības izaugsmes ērā.”

Šie atmiņas risinājumi ir balstīti uz Samsung modernās 32 gigabitu (Gb) NAND flash tehnoloģiju. Jaunais 64 GB moviNAND atmiņas modulis, kas ir vien 1,4 milimetrus biezs, sastāv no sešpadsmit 30 nm kategorijas 32 Gb MLC NAND mikroshēmām un kontroliera. Mikroshēmu kopne ar 17 slāņiem tika iegūta izmantojot 30 mikronus biezas mikroshēmas un modernu savietošanas tehnoloģiju. Līdz ar jauno 64 GB risinājumu Samsung izstrādātā iebūvētā moviNAND atmiņa tagad ir pieejama ar 64 GB, 32 GB, 16 GB, 8 GB un 4 GB ietilpību.

Šomēnes izstrādātā microSD atmiņas karte ar 32 GB ietilpību apvieno astoņas 32 Gb NAND komponentes un kartes kontrolieri. Šādu ražošanai sagatavotu microSD atmiņas karti ar industrijā augstāko pašreiz pieejamo ietilpību ir bijis iespējams izveidot, izmantojot Samsung 30 nm kategorijas 32 Gb NAND flash atmiņas tehnoloģiju. Iepriekšējās ražošanā esošās augstākās kapacitātes microSD atmiņas kartes varēja piedāvāt 16 GB ietilpību, un tās tika veidotas uz 40 nm kategorijas 16 Gb NAND tehnoloģijas bāzes. Jaunā 32 GB atmiņas karte ir tikai 1 milimetru bieza. Savukārt daļa no kartes, kas tiek ievietota ierīcē, ir vien 0,7 milimetrus bieza.

Saskaņā ar iSuppli kompānijas veikto tirgus pētījumu, globālais tirgus NAND flash atmiņas moduļiem ar 32 GB un augstāku ietilpību 2010.gadā tiek prognozēts 530 miljonu vienību apmērā, savukārt 2013.gadā jau 9,5 miljardu vienību apmērā (rēķinot ekvivalenti 16Gb ierīču apjomiem).

Samsung jaunais 64 GB moviNAND atmiņas modulis masveida ražošanā atrodas jau kopš 2009.gada decembra, savukārt 32 GB microSD būs pieejams komplektācijā ar Samsung produktiem, kas masveida ražošanā nonāks nākamajā mēnesī.


Par Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. ir globālais līderis pusvadītāju, telekomunikāciju, digitālo mediju un digitālās konverģences ražošanā; 2008.gadā uzņēmuma konsolidētie pārdošanas rādītāji bija 96 miljardi USD. Ar aptuveni 164 600 darbiniekiem 179 birojos 61 valstī, uzņēmums sastāv no divām galvenajām biznesa vienībām: Digitālo mediju un komunikāciju vienības un Komponentu vienības. Atzīts par vienu no pasaules ātrāk augošajiem zīmoliem, Samsung Electronics ir vadošais digitālo televizoru, atmiņas karšu, mobilo tālruņu un TFT-LCD produktu ražotājs. Papildu informācija atrodama www.samsung.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV