Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Samsung prezentē stilīgu un īpaši plānu digitālo fotokameru pāri

ZParks/Samsung, 27.01.2010. 12:22 | komentāri (3)

Samsung Digitālās attēlveidošanas kompānija prezentējusi divas jaunas īpaši plānas digitālās fotokameras, kas ir ideāli piemērota patērētājiem, kuri vēlas teicamu kameru ballīšu, ģimenes svētku un citu īpašo mirkļu iemūžināšanai. Tikai 1,65 centimetrus plānās 14,2 megapikseļu ST70 un 12,2 megapikseļu ST60 fotokameras ir aprīkotas ar 2,7 collu LCD ekrānu, kā arī attiecīgi ar pieckāršu un četrkāršu optisko tālummaiņu.
Samsung prezentē stilīgu un īpaši plānu digitālo fotokameru pāri

“Patērētāji vēlas ērti pārnēsājamas notēmē un bildē tipa kameras, un mēs domājam, ka mūsu īpaši plānās ST70 un ST60 fotokameras atbilst šīm vēlmēm,” sacīja Samsung Digitālās attēlveidošanas kompānijas vadītājs S.J. Parks. “Par spīti to nelielajam izmēram gan ST70, gan ST60 kameras ir apgādātas ar funkciju klāstu, kas teicami piemērots gan iesācējiem, gan arī pieredzējušiem fotogrāfiem, kas vēlas labi aprīkotu, bet vienkārši lietojamu un kompaktu fotokameru."

Uzlabota optika

Samsung jaunie modeļi ir aprīkoti ar 27 mm platleņķa objektīvu (ST70 modelim) un 27,5 mm platleņķa objektīvu (ST60 modelim), kas dāvā labāku sniegumu nekā to priekštecis ST50. ST70 kamera ir aprīkota ar daudzpusīgi pielietojamu 5x optisko tālummaiņu un divkāršu attēla stabilizāciju (Dual Image Stabilization (IS)), kas, izmantojot gan optisko, gan arī digitālo attēla stabilizatoru, palīdz samazināt attēla izsmērēšanos un radīt asas fotogrāfijas. Savukārt ST60 kamera piedāvā 4x optisko tālummaiņu un digitālo attēla stabilizāciju.

Attēlu specefekti paplašina radošās iespējas

ST70 un ST60 fotokamerās ir pieejami tādi jauni attēlu specefekti kā, piemēram, Fisheye vai Lomo, kas lietotājiem ļauj savām fotogrāfijām viegli pievienot radošu dzirksti. Līdzīgi kā citās Samsung kompaktajās fotokamerās arī šis pārītis piedāvā garu lietotājam pieejamo foto stilu sarakstu, kas ietver šādus režīmus – Normāls, Maigs, Spilgts, Mežs, Retro, Vēss, Mierīgs, Klasisks, Negatīvs, Manuāls RGB, kā arī vēl divus jaunus režīmus – Skice un Aizmiglojuma samazināšana, kas miglainā vidē palīdz radīt skaidrākus attēlus.

HD video ieraksts

ST70 un ST60 kameras lietotājam piedāvā arī augstas izšķirtspējas video ieraksta iespēju 720p formātā ar 30 kadriem sekundē un H.264 kompresijas tehnoloģiju. Papildus, lai vēl vairāk atvieglotu lietotāja iespējas uzņemt labākās kvalitātes video, šīs kameras piedāvā Samsung moderno scēnu atpazīšanas tehnoloģiju – Smart Auto (foto un video režīmiem). ST50 modelī sastopamais Smart Auto režīms ir ticis uzlabots, un nu to var izmantot gan foto, gan video režīmos. Līdzīgā veidā, kā šī tehnoloģija izanalizē kompozīcijas elementus fotogrāfijas uzņemšanas laikā, tāpat tā darbosies arī video režīmā, automātiski izvēloties vienu no četriem iepriekš ieprogrammētu iestatījumu veidiem, kas parūpēsies par teicama attēla uzņemšanu ar atbilstošāko ekspozīciju un krāsu balansu.

Papildus vadības iespējas

Patērētāji, kas vēlas mazliet vairāk kontrolēt attēla uzņemšanu, var izvēlēties Programmēšanas režīmu vai arī kādu no variantiem garajā Scēnu režīmu sarakstā. Programmēšanas režīms ļauj lietotājam pašrocīgi veikt dažādus iestatījumus, tai skaitā mainīt ISO vērtību, baltās krāsas balansu, ekspozīcijas mērīšanas režīmu, AF režīmu un ekspozīcijas kompensāciju. Iespēja izvēlēties scēnas režīmu, kas vislabāk atbilst fotografēšanas apstākļiem, arī nodrošina papildus vadības iespējas, taču tai pat laikā lietotāju īpaši neapgrūtina, jo kamera automātiski veic nepieciešamos iestatījumus izvēlētajam režīmam. Fotoaparātos pieejami šādi scēnu režīmi - Beauty Shot, Nakts, Kadrēšanas palīgs, Portrets, Bērni, Ainava, Tuvplāns, Teksts, Saulriets, Krēslas aizmugurgaismojums, Pludmale un Sniegs, kā arī Uguņošana.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV