Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Logitech G9 – vai daudzsološa geimeru pele?

Ints Krastiņš, 03.02.2010. 14:24

Datorspēļu cienītājiem ātri vai vēlu parādās vēlme uzlabot savu sniegumu, iegādājoties labu un atsaucīgu peli. Datorpeles izvēlei ir daudz kritēriju – tās izmēri, jutība, svars, cena un citi. Šobrīd tirgū ir pieejamas daudzu ražotāju īpaši geimeriem paredzētās peles, taču šoreiz īsi un lakoniski apskatīsim daudzsološo Logitech G9 datorspēļu pelīti.
Logitech G9 – vai daudzsološa geimeru pele?

Dizains

No ārpuses izskatās kvalitatīva, melnā krāsā. Pelei līdzi nāk divi vāciņi, melnā un pelēkā krāsā. Ar vāciņu palīdzību ir iespējams mainīt peles lielumu – no mazāka izmēra mazākai rokai uz lielāku lielākai rokai. Ļoti liels mīnuss – pele nav domāta kreiļiem, jo komplektā nav neviena vāciņa, kurš mainītu īkšķim paredzēto izliekumu.

Uz peles atrodas vairākas pogas un rullītis. Zem peles ir vēl divas papildu pogas, no kurām ar vienu var regulēt, vai rullītis griežas kā ierasts, vai arī kā ritenītis, bet ar otru var pārslēgt iepriekš saprogrammētu pogu nozīmes.

Zem peles vāciņa slēpjas liela poga, kuru nospiežot, izvirzās atsvariņu turētājs, kurš ir domāts peles svara palielināšanai. Pelei papildus nāk arī dzelzs kastīte ar atsvariem, ar kuru palīdzību peles svaru var palielināt, maksimums, par 28 gramiem.

Pelei ir kvalitatīvs vads, kurš ir klāts ar melnu tekstila materiālu, taču tas padara peles vadu cietu, neelastīgu, tādējādi peles lietošana kļūst neērta.

Lietošana

Pirmo reizi pieslēdzot peli un uzsākot kādu no spēlēm, varu secināt, ka tā, salīdzinot ar citām līdz šim lietotajām pelēm, ir mazliet īsāka, aptuveni par 1 - 2 cm. Šāda maza nianse ļoti negatīvi iespaidoja gan spēlēšanas ērtumu, gan rezultātus. Otrs vāciņš izmaina peles platumu un augstumu, kas padarīja peli tikpat neērtu.

Priecē, ka pašā pelē var saglabāt piecus dažādus programmējamus pogu profilus, kurus spēles laikā var pārslēgt ar pogu, kura atrodas tieši uz peles. Šāda ekstra nodrošina iespēju mainīt pogu konfigurāciju arī pie citiem datoriem. Diemžēl Logitech nav parūpējies par Mac lietotājiem, jo pievienotā programmatūra pogu konfigurāciju ļauj veikt tikai Windows vidē.

Pelei kā viena no priekšrocībām tiek minēta tās lielā jutība – 5700 dpi, un to var manīt, sākot no 200 dpi. Lietošanas laikā lietoju maksimālo jutības līmeni, jo jau mazāka jutība radīja diskomfortu spēles laikā.

Secinājumi

Pele ir kvalitātes iemiesojums, bet ar dažādiem mīnusiem. Daudzi var strīdēties par to, daudzas minētās lietas ir gaumes jautājums, bet man personīgi pele tās resnuma un īsuma dēļ šķita neparocīga, un pēc vairāku stundu lietošanas sāka sāpēt delna.

Peles vads ir tik neelastīgs, ka tās lietošanas laikā nācās vairākas reizes to sakārtot, un tādējādi tika traucēta pati spēlēšana.

Arī peles cena nav īpaši draudzīga, tā svārstās no 45 līdz 50 latiem. Pirms lēmuma pieņemšanas par šīs peles iegādi es ieteiktu apskatīt pārējās – gan Logitech, gan citu ražotāju piedāvātas spēlmaņu datorpeles.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV