Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Samsung izstrādājis vismodernāko Green DDR3 DRAM atmiņas moduli

Laura Lasmane, 03.02.2010. 16:04 | komentāri (2)

Samsung Electronics, pasaules līderis moderno pusvadītāju tehnoloģiju risinājumos, paziņojis, ka industrijā pirmais 30 nanometru (nm) kategorijas DRAM atmiņas modulis ar 2 gigabitu (Gb) kapacitāti nupat ir veiksmīgi izgājis lietotāju testēšanas fāzi. DDR3 SDRAM atmiņas moduļiem kļūstot par dominējošo atmiņas moduļu tipu šajā ceturksnī, Samsung attīstība datu apstrādes tehnoloģiju jomā paaugstinās produktivitāti un paātrinās datu plūsmas sniegumu 1,5V un 1,35V DDR3 atmiņas moduļiem, kas tiek izmantoti serveros, galddatoros un klēpjdatoros.

“Mūsu aktīvajam darbam pie nākamās paaudzes 30 nm kategorijas DRAM atmiņas moduļa izstrādes vajadzētu mūs noturēt atmiņas moduļu tirgus viskonkurētspējīgākajā pozīcijā,” sacīja Samsung Electronics Atmiņas produktu nodaļas prezidents Soo-In Čo.
       
Viņš piebilda: “Mūsu 30 nm kategorijas datu apstrādes tehnoloģija piedāvās vismodernāko zema enerģijas patēriņa DDR3 atmiņas moduli, kāds šodien ir pieejams – attiecīgi tas arī ir visefektīvākais DRAM risinājums, kas izmantojams jebkur, gan patērētāju elektronikā, gan arī serveru sistēmās.”
   
Izmantojot 30 nm tehnoloģiju agrāko 40 nm vietā, DDR3 atmiņas moduļu produktivitāti ir iespējams paaugstināt par 60%. Tādējādi divkāršojot ražošanas izmaksu efektivitāti, ja to salīdzina ar DRAM atmiņas moduļiem, kas ražoti izmantojot 50 līdz 60nm kategorijas tehnoloģijas.

30 nm kategorijas 2Gb Green DRAM atmiņas modulis samazina enerģijas patēriņu par līdz pat 30 procentiem, ja salīdzina ar 50 nm DRAM moduli. Izmantojot 4 giagabaitu (GB) 30 nm moduli jaunās paaudzes klēpjdatorā, tas patērēs tikai trīs vatus stundā, kas ir vien trīs procenti no kopējā klēpjdatora jaudas patēriņa.

Jaunais DDR3 atmiņas modulis tiks izmantots plašā produktu klāstā, sākot no serveriem līdz klēpjdatoriem, galddatoriem un arī nākotnes tīmekļdatoros un mobilajās ierīcēs.

Masu ražošanā 30 nm kategorijas DDR3 atmiņas modulis nonāks šī gada otrajā pusē.

Plašāka informācija par Samsung Green DDR3 ir pieejama interneta vietnē www.SamsungDDR3.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV