Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Oficiāli izziņota Windows Phone7 operētājsistēma

ZParks, 16.02.2010. 14:14

Jau pirmajā Mobile World Congress 2010 dienā ir tikusi izziņota jaunā Windows Phone7 operētājsistēma.
Oficiāli izziņota Windows Phone7 operētājsistēma

Pēdējos gados Windows mobilie risinājumi kļuva mazāk populāri, tāpēc konkurencē ar Symbian un Android nācās domāt ko jaunu. Jaunās operētājsistēmas prezentāciju Barselonā vadīja pats Microsoft šefs Stīvs Balmers, un jaunā operētājsistēma ir veidota kā produkts, kurš lielā mērā ir integrēts ar Zune un Xbox Live servisiem, kas nodrošinās lielu mūzikas un spēļu pieejamību.

Katram Windows Phone7 telefonam būs trīs taustiņu – Start, Meklēšana (uz meklēšanas servisu Bing) un Atpakaļ. Programma atbalstīs arī multitouch tehnoloģiju. Jaunajā sistēmā ir veikta pamatīga sociālo tīklu integrācija, un telefona lietotājs varēs uz tā ekrāna redzēt informāciju gan par to, kas notiek Facebook, gan Twitter, gan citās vietnēs. Turklāt tās nebūs statiskas ikonas.  Lai atvieglotu piekļuvi nepieciešamajai informācijai visa Windows Phone 7 izvēlne ir sadalīta sešās sadaļās (Windows Phone hubs): cilvēki (People), attēli (Pictures), spēles (Games), mūzika un video (Music+Video), papildus programmu veikals (Marketplace) un ofiss (Office). Pirmie aparāti ar Windows Phone7 parādīsies gada beigās, un pie to izveides jau strādā Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba un Qualcomm, kā arī ir zināms, ka tādi mobilo sakaru operatori kā AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless un Vodafone piedāvās aparātus ar Windows Phone7.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV