Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Radīts robots, kurš spēlē biljardu

ZParks, 21.06.2010. 15:55

Amerikāņu programmētāju un robotu tehnikas ekspertu grupai Willow Garage ir izdevies radīt visai interesantu robotu, kurš spēj spēlēt biljardu laba amatiera līmenī.
Radīts robots, kurš spēlē biljardu

Šie programmētāji strādā ar atvērtā koda programmu Robot Operating System, un uz tās pamata arī ir veidots jaunais spēlmanis. Apmēram nedēļas laikā ir izdevies panākt to, ka robots samērā pieklājīgi spēlē pūlu jeb amerikāņu biljardu. Robots tur kiju līdzīgi kā to darītu cilvēks, un arī sit no tām pašām pozīcijām, no kurām to darītu cilvēks. Spēles galda apskatei robots izmanto augstas izšķirtspējas kameru, kura spēj atšķirt krāsu plankumus (bumbas), un lai fiksētu galda malas un kabatas, tiek izmantoti lāzera sensori. Savukārt bumbas sitiena spēka un iespējamās trajektorijas aprēķināšanai izmantotas plaši pieejams aprēķinu bibliotēkas. Reizēm jau robots kļūdās, un iesit ne to bumbu.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV