Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Samsung īsteno PlanetFirst™ iniciatīvu, lai kļūtu par vadošo videi draudzīgo kompāniju

Diana Dzene, 02.08.2010. 15:24

Samsung Electronics, globālais līderis digitālās konverģences tehnoloģijās un iekārtu risinājumos, ir izziņojis pirmā gada rezultātus tā īstenotajai radikālajai PlanetFirst™ iniciatīvai, kas ietver kompānijas apņemšanos līdz 2013.gadam kļūt par vienu no videi draudzīgākajām kompānijām pasaulē.

Samsung ir sasniedzis visaptverošus ilgtspējīgas attīstības rezultātus, kas realizēti PlanetFirst™ iniciatīvas ietvaros. 2009.gadā kopumā videi draudzīgu produktu izstrādē un ražošanas kompleksu izveidē ir investēts 1,01 triljons Korejas vonu (aptuveni 865 miljoni ASV dolāru). Kompānija savās ražotnēs par 31 procentu samazinājusi tirdzniecības normalizēto siltumnīcefekta gāzu emisiju* apjomu un paaugstinājusi savu produktu vidējo energoefektivitāti par 16 procentiem.

"Pēdējā gada laikā Samsung ir mērķtiecīgi īstenojis apņēmību pildīt un pārspēt iepriekš uzstādītos Vides pārvaldības programmas mērķus," sacīja Samsung Electronics CS un Vides centra vecākais viceprezidents un vadītājs Parks Sangbums. "Mēs rūpīgi analizējam to, kādu ietekmi uz vidi atstāj ikviena darbība, ko mēs veicam, un aktīvi samazinot jebkādu negatīvo ietekmi uz to, mēs tiecamies kļūt par patiesu ilgtspējīgas biznesa prakses līderi."

Samsung ziņo par progresu četru galveno mērķu sasniegšanā, kas izvirzīti 2009.gada jūlijā.

Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana rūpnīcās un produktos

Līdz 2010.gada pirmajai pusei Samsung savās ražotnēs ir samazinājis tirdzniecības normalizēto siltumnīcefekta gāzu emisijas* par 31 procentu, salīdzinājumā ar 2008.gadu. Tādējādi Samsung veiksmīgi tuvojas savam mērķim samazināt emisijas par 50 procentiem līdz 2013.gadam.

Jaunie Samsung produkti ir vidēji par 16 procentiem energoefektīvāki salīdzinājumā ar 2008.gada produktiem. Tādējādi, kā rāda aprēķini, netiešās oglekļa emisijas no Samsung jaunajiem produktiem tikušas samazinātas par 9,6 miljoniem tonnu laika posmā no 2009.gada janvāra līdz 2010.gada jūnijam. Šis samazinājums ir ekvivalents tam siltumnīcefekta gāzu daudzumam, kas tiek radīts, saražojot elektrību vienam miljonam ASV mājsaimniecību viena gada garumā.
Ļoti būtiska šīs iniciatīvas sastāvdaļa ir uzticami mērījumi, tāpēc 39 Samsung ražotnēs pasaulē pašlaik norit trešo pušu veiktas siltumnīcefekta gāzu emisiju pārbaudes, kas noslēgsies 2010.gada jūlijā.

Paplašināts videi draudzīgo produktu klāsts

Līdz šī gada 30.jūnijam globālā mēroga eko-marķējumu Samsung ir ieguvis 2134 produktu modeļiem, tādējādi jau ceturto gadu pēc kārtas kompānija ierindojas pirmajā vietā pasaulē videi draudzīgo produktu jomā. Samsung arī sasniedzis savu 2010.gada starpposma mērķi, iegūstot novērtējumu Labs eko-produkts** 80 procentiem savu produktu sēriju.
Samsung 2009.gadā ir savācis un pārstrādājis kopumā 240 000 tonnu atkritumos nodoto elektronikas produktu no 60 pasaules valstīm. 2010.gada aprīlī Samsung ir ieguvis e-Steward Enterprise sertifikātu, kas apliecina kompānijas atbilstību bargajiem pārstrādes un e-atkritumu materiālu pārvaldības standartiem, ko nosaka ASV nevalstiskā organizācija Bāzeles Rīcības tīkls (Basel Action Network).

Investīcijas videi draudzīgo risinājumu izpētē, attīstībā un ražošanas kompleksos

Samsung 2009.gadā kopumā investējis 1,01 triljonu Korejas vonu (aptuveni 865 miljonus ASV dolāru) videi draudzīgu produktu izstrādē un ražošanas kompleksu izveidē. No šiem līdzekļiem 570 miljardi vonu (aptuveni 488 miljoni ASV dolāru) tika investēti energoefektīvu tehnoloģiju, videi draudzīgu materiālu un atjaunināmās enerģijas projektu izstrādē. Savukārt 440 miljardi vonu (aptuveni 377 miljoni ASV dolāru) tika ieguldīti ražošanas kompleksu piesārņojuma samazināšanā un energoefektivitātes paaugstināšanā.

Samsung maijā izziņoja arī par saviem plāniem līdz 2020.gadam kopumā investēt 6 triljonus vonu (aptuveni 5,1 miljardu ASV dolāru) saules bateriju biznesa attīstībā, tādējādi attīstot atjaunojamo enerģijas resursu pielietojumu.

Vides pārvaldības partnerības izveide ar pircējiem un piegādātājiem

2009.gadā Samsung pabeidza siltumnīcefekta gāzu emisiju izvērtēšanu, aptverot 107 piegādātāju kompānijas, ar kurām Samsung sadarbojas LCD biznesa ietvaros. Kompānija šogad plāno paplašināt šo izvērtēšanu, iekļaujot visus piegādātājus no Dienvidkorejas, savukārt līdz 2013.gadam ietverot jau vairāk kā 4000 piegādātājus visā pasaulē, tādējādi radot plašu oglekļa emisiju pārvaldības sistēmu savam piegādātāju tīklam.

Lai atbalstītu savus piegādātājus, Samsung savā e-CIMS sistēmā (Integrētā vides ķimikāliju pārvaldības sistēma) ir radījis siltumnīcefekta gāzu emisiju pārvaldības moduli un ir plānojis nodrošināt savus partnerus ar informāciju un izglītību siltumnīcefekta gāzu pārvaldībā.

Nākotnē Samsung ir apsolījis samazināt kopīgās netiešās siltumnīcefekta gāžu emisijas no visiem produktiem par 84 miljoniem tonnu piecu gadu laikā, kā arī līdz pat 2013.gadam dažādās Vides pārvaldības programmās kopumā investēt 5,4 triljonus vonu (aptuveni 4,28 miljardus ASV dolāru).

Samsung Electronics publiskojis savu 2009. – 2010.gada Ilgtspējības ziņojumu jūlija mēnesī. Papildus informācijai šis ziņojums ir lejupielādējams interneta vietnē:
http://www.samsung.com/us/aboutsamsung/citizenship/oursustainabilityreports.html

* Tirdzniecības normalizēto siltumnīcefekta gāzu emisijas – kopējais siltumnīcefekta gāzu emisiju apjoms tiek izdalīts ar ikgadējiem ienākumiem, lai nodrošinātu konsekventu videi draudzīgās rūpniecības efektivitātes mērīšanu. (Vienība:CO2e tonnas uz 100 miljoniem Korejas vonu).

** Labs eko-produkts – Samsung katram jaunizstrādātajam produktam piešķir īpašu eko-marķējumu (Eko-produkts, Labs eko-produkts vai Premium eko-produkts), kas balstās uz strikti noteiktiem iekšējiem izvērtēšanas kritērijiem. Lai produkti iegūtu marķējumu Labs eko-produkts, tiem ir jāpārsniedz industrijas pamatprasības, demonstrējot atšķirīgas, videi draudzīgas īpašības un apmierinot globālo eko-marķējumu standartu prasības.

Par Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. ir globālais līderis pusvadītāju, telekomunikāciju, digitālo mediju un digitālās konverģences ražošanā; Ar aptuveni 164 600 darbiniekiem 179 birojos 61 valstī, uzņēmums sastāv no divām galvenajām biznesa vienībām: Digitālo mediju un komunikāciju vienības un Komponentu vienības. Atzīts par vienu no pasaules ātrāk augošajiem zīmoliem, Samsung Electronics ir vadošais digitālo televizoru, atmiņas karšu, mobilo tālruņu un TFT-LCD produktu ražotājs. Papildu informācija atrodama www.samsung.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV