Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Google izstrādā jaunu programmēšanas valodu

zparks.lv, 12.09.2011. 18:28 | komentāri (1)

Kompānija Google gatavojas konferencē Goto, kura notiks no 10. līdz 12. oktobrim Dānijas pilsētā Orhūsā, prezentēt jaunu programmēšanas valodu, kurai dots nosaukums Dart.
Google izstrādā jaunu programmēšanas valodu

Pagaidām ir zināms tikai tas, ka šī valoda paredzēta strukturētai tīmekļa programmēšanai. Jaunas valodas izveidē sav roku ir pielikuši Google speciālisti Larss Baks (Lars Bak) un Džilads Brača (Gilad Bracha), kuri arī prezentēs savu jauno lolojumu. Abi džentlmeņi ir labi zināmi programmētāju aprindās, jo Larss Baks ir izstrādājis V8 dzini Google Chrome pārlūkam, bet Džilads Brača savulaik ir strādājis kompānijā Sun Microsystems, kur darbojies pie Java platformas attīstības. Atliek tikai piebilst, ja jau 2009. gadā Google prezentēja kontrolējamu vairāku plūsmu programmēšanas valodu Go, kuras sintakse ir ļoti līdzīga programmēšanas valodai C, un daļa elementu ir paņemti no Pascal valodas. Šobrīd Go atbalsta tādas operētājsistēmas kā FreeBSD, Linux, Solaris, Mac OS X un daļēji arī Windows.

Foto: Viens no Google jaunās programmēšanas valodas izveidotājiem, Larss Baks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV