Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

HP gatavo serverus ar ARM procesoriem

zparks.lv, 02.11.2011. 16:58

Kompānija Hewlett-Packard ir noslēgusi līgumu ar firma Calxeda, kuras galvenā darbības sfēra ir ARM arhitektūras procesoru ražošana.
HP gatavo serverus ar ARM procesoriem

Galvenais, ko piedāvā Calxeda, ir četru kodolu procesors Cortex-A9, kurš, pirmkārt, ir paredzēts izmantošanai serveru sistēmās. Jau tuvāko mēnešu laikā HP gatavojas laist klajā serveru sēriju, kuri būs veidoti, izmantojot ARM procesorus. Saprotams, ka savā jaudā Calxeda procesori nevar sacensties ar Intel Xeon procesoriem no Sandy Bridge sērijas, taču tiem ir dažas citas priekšrocības. Tiem ir ļoti neliels enerģijas patēriņš un var vienkārši izvietot līdz pat 480 skaitļošanas kodoliem vienā 2U izmēra servera sistēmā, un arī gala cena būs pieņemama. Jaunie serveri atradīs savu vietu tirgū, taču paliek atklāts jautājums, kā būs ar tiem atbilstošām programmām un vai reizē ar serveriem nevajadzēs izstrādāt arī jaunas programmas.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV