Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Adobe vadība apstiprina Flash Player likvidāciju mobilajām ierīcēm

Kaspars Rumbenieks, ZParks.lv, 10.11.2011. 14:50

Lai arī pavisam nesen Adobe ar neviltotu lepnumu prezentēja savu jaunāko Flash platformu, kur kā viena no priekšrocībām arī tika minēta tās saderība ar visām populārākajām mobilajām operētājsistēmām, diezgan negaidīti Adobe vadība oficiāli apstiprinājusi informāciju, ka tiks likvidēts Flash atskaņotājs mobilajām ierīcēm.
Adobe vadība apstiprina Flash Player likvidāciju mobilajām ierīcēm

Šāds lēmums galvenokārt saistīts ar savādāko mobilo ierīču platformu attīstības konceptu, kur daudz lielāka loma ir aplikācijām, nevis interneta pārlūka izmantošanai. Tai pat laikā Adobe apstiprinājusi, ka tiks uzturēts un attīstīts Flash atskaņotājs mums ierastākajām ne-mobilajām operētājsistēmām, kā arī kompānija uzsāks daudzas aktivitātes HTML5 atbalstam un attīstībai. Vēl papildus jāpiemin, ka līdz ar Adobe paziņojumu, paklīdušas baumas, ka lielākais Flash konkurents - MS Silverlight arī grasās noiet no skatuves, un ka gaidāmā 5. versija varētu arī būt pēdējā Silverlight versija, tiesa, Microsoft šo informāciju vēl nav apstiprinājusi.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV