Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dell laidis klajā klēpjdatoru XPS 13

Kristīne Toma, 18.01.2012. 09:41 | komentāri (1)

Dell laidis klajā XPS 13 klēpjdatoru - superkompakto 13,3 collu Ultrabook, kas apvieno tādas modernas īpašības kā "bez rāmja" displejs, ilgnoturīga baterija visas dienas garumā un jaunākās novatoriskās tehnoloģijas.
Dell laidis klajā klēpjdatoru XPS 13

Portatīvajā datorā Dell XPS 13, kura korpusa biezums plānākajā vietā ir 0,63 cm un kura masa ir tikai 1,36 kg1, ir apvienots gan pievilcīgs ārējais izskats, gan augsts ražīgums. Kopā ar jaunākajām Intel tehnoloģijām, tādām kā Rapid Start un Smart Connect, šis jaunums lietotājam dod iespēju strādāt produktīvāk, vienmēr būt sasniedzamam un ātri reaģēt uz situāciju, lai kur viņš atrastos. Būdams visjaunākais un vismobilākais portatīvais dators Dell portfelī, modelis XPS 13 ietilpst Dell XPS portatīvo datoru vecākajā līnijā, kas pašlaik veido 20% Dell kopējā biznesa apjoma patēriņa klases portatīvo datoru sektorā. Pagājušajā gadā, pēc tam, kad kompānija atjaunināja šo zīmolu saskaņā ar mobilo profesionāļu mūsdienu prasībām, XPS portatīvo datoru pārdošanas apjoms pieauga par 207%.

XPS 13 apvieno visas īpašības mobilajo lietotāju vēlmēm, tostarp otrās paaudzes Intel Core i procesoru, Intel HD 3000 grafiku un spilgtu, augstas izšķirtspējas WLED 300 nitu displeju izcilai skatīšanās pieredzei. Tas viss ultraportatīvā klēpjdatorā, kas ir ļoti parocīgs ceļotājiem. Lietotājiem, kuri mīl saglabāt filmas, mūziku un fotogrāfijas, XPS 13 piedāvā 128GB un 256GB cieto disku iespējas.

"XPS 13 ir labākais, kas ir sasniegts dizaina un attīstības procesā, koncentrējoties uz labākā Ultrabook radīšanu," stāsta kompānijas viceprezidents Džefs Klarks (Jeff Clarke). Tas ir īpaši izstrādāts, lai palīdzētu gan privātpersonām, gan komercklientiem strādāt produktīvāk un būt sasniedzamiem visos iespējamos veidos. No vienas malas līdz otrai bezrāmja displejs, kas sniedz lielāku ekrānu kompaktā korpusā, līdz pat inovatīvajam oglekļa šķiedras pamatam, kas ir viegls un patīkams pieskārienam, XPS 13 ilustrē mūsu apņemšanos piedāvāt nozares vadošos mobilos risinājumus, kas nodrošina izturību un veiktspēju bez kompromisiem."

Portatīvais dators XPS 13, kas ir prasmīgi un pārdomāti konstruēts jau no 2010. gada, kad tas tika radīts, lietotājam sniedz maksimālas ultradatora iespējas: displejs no portatīvā datora vāka malas līdz malai, ar stiprināto stiklu Gorilla Glass, pilnizmēra tastatūra ar pagaismu un lielu skārienpaliktni ar stikla pārklājumu un iebūvētiem taustiņiem, kas atbalsta vairāku pieskārienu vienlaicīgu pazīšanu (funkcija Multi-Gesture), baterijas darbības laiks līdz 8 st. 53 min.2, un tas viss korpusā ar masu no 1,36 kg.

13,3 collu displejs, kas iekļaujas līdzīgā faktor-formā kā 11 collu produkts, padara to par viskompakto Ultrabook, kāds ir pašreiz pieejams. (Citi 13,3 collu klēpjdatori piedāvā to pašu skata laukumu, bet ar līdz pat 15 procentiem lielāku nospiedumu.) Unikāla oglekļa šķiedru kompozītmateriāla bāze piedāvā augstākās klases vizuālo pievilcību, un materiāls ir vieglāks un vēsāks pieskaroties nekā alumīnijs.

Ar Dell XPS 13 viegli pastāvīgi būt sasniedzamam un ātri iziet tiešsaistē. Tas ir viens no pirmajiem ultradatoriem ar Intel Smart Connect tehnoloģiju, kura periodiski aktivizē zināmo tīklu meklēšanu un atjaunina kalendāru un elektronisko pastu3. Pateicoties SSD uzkrājējiem un Intel Rapid Start tehnoloģijai, modelis XPS 13 ielādējas dažu sekunžu laikā, un lietotāja rīcībā ir tāda portatīvā datora veiktspēja un acumirklīga piekļuve kā viedtelefonam. Drīz vien pēc šā modeļa izlaides Dell to integrē ar pozicionēšanas sistēmām Skyhook un Google Places.

"Kad Dell uzsāka sarunas par to, kāds Ultrabook varētu būt, mēs rūpīgi apsvērām, kā nodrošināt klientiem ne tikai neticamu mobilitāti, bet arī veiktspēju kādu Jūs sagaidāt no lielāka datora, " stāsta Stīvs Feliss (Steve Felice), Dell patērētāju un mazās/Vidējās grupas prezidents.

„XPS 13 ir vissabalansētākā ultradatoru klase no visiem tirgū piedāvātajiem modeļiem," ir pārliecināts Robs Enderli (Rob Enderle), Enderle Group analītiķis. „Ultradatori pašlaik liek cilvēkiem izvēlēties starp skaistumu un praktiskumu, bet Dell ir parūpējies par to, lai savu piedāvājumu padarītu ne tikai ārēji ļoti pievilcīgu, bet arī biznesa pasaules un izglītības sistēmas pārstāvju svarīgākajām prasībām atbilstošu. Droši vien modeli XPS 13 vislabāk var raksturot ar vārdiem „brīnišķīgs bezkompromisu dators".

Dell gājis soli tālāk ar XPS 13, lai radītu pievienoto vērtību visiem klientiem - gan darbam, gan izklaidei - un ir atvieglojis IT departamentiem izvēlēties klēpjdatorus, piedāvājot drošības pakalpojumus, kas atbilst kompāniju vadītāju un mobilo darbinieku šodienas prasībām. Kompānijām draudzīgās funkcijas ietver standarta Trusted Platform Module BitLocker datu šifrēšanai (šī funkcija nav pieejama Austrumeiropā un Krievijā) un izvēles ProSupport pēcpārdošanas apkalpošanu un konfigurāciju Pakalpojumi, piemēram, attēlu pielāgošanu un iezīmēšanu.

Tehniskie paramteri:
Ultraplāns portatīvais dators (0,24-0,71"/6-18 mm) ar OS Microsoft Genuine Windows 7 Home Premium; precīzijas mašīnapstrādes alumīnijs un pamatne no oglekļa šķiedras.
Procesori Intel Core i3 2367M, i5 2467M un i7 2637M.
Displejs bez rāmja 13,3" HD WLED, 300 nt (1366×768) 720p; Gorilla Glass stiprinātais stikls.
Video karte Intel HD 3000.
Operatīvā atmiņa 4 GB DDR3 SDRAM 1333 Mhz4.
Opcionālie uzkrājēji SSD 128 vai 256 GB5.
Pilnizmēra tastatūra ar pagaismu un lielu skārienpaliktni ar stikla pārklājumu un iebūvētiem taustiņiem, kas atbalsta vairāku pieskārienu vienlaicīgu pazīšanu (funkcija Multi-Gesture).
Bezvadu komunikācijas Intel Centrino Advanced-N 6230 802.11 A/G/N un Bluetooth 3.06.
Audio HD ar Waves MaxxAudio 4.
Iebūvētā baterija 47 W h, 6 šūnas, autonoma darbība līdz 8 st. 53 min., tīkla adapteris 45 W.
Pieslēgvietas USB 3.0 (1) + USB 2.0 ar PowerShare (1), mini Display-Port, austiņu ieeja (1).
Iebūvēta tīmekļa kamera 1,3 Mpix (H.264 Skype) ar divkanālu ciparu mikrofonu.
Opcionāls Dell ProSupport, Dell Configuration Services un Windows Trusted Platform Module atbalsts komerciālajiem modeļiem.
Izmēri: augstums×platums×dziļums=6-18×316×205 mm; masa no 1,36 kg.

Latvijas tirgū XPS 13 būs pieejams 2012. gada martā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV