Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Canon iepazīstina ar EOS 60Da

Sigita Lapsiņa, 03.04.2012. 12:03

Canon paplašina EOS sēriju ar EOS 60Da – augstas izšķirtspējas digitālo spoguļkameru, kas paredzēta astrofotogrāfijai. Tā ir EOS 20Da pēctece. EOS 60Da ir izstrādāta, lai uztvertu miglāju starojuma piesātinātās sarkanās krāsas. Uzlabotais zemfrekvences filtrs to padara jutīgāku pret H-alpha (Hα) gaismas viļņu garumu.
Canon iepazīstina ar EOS 60Da

EOS 60Da ir ideāli piemērota, lai uzņemtu tādas astronomiskas parādības kā difūzie miglāji, kas ūdeņraža jonizācijas radītās īpašās sarkanās krāsas dēļ ir ļoti iecienīti astrofotogrāfu vidū. Standarta DSLR infrasarkano staru (IR) filtrs ierobežo Hα gaismas daudzumu, kas plūst caur kameras sensoru, tādējādi samazinot sarkano signālu pārraidi un novēršot nevēlamus krāsu artefaktus galīgajā attēlā. EOS 60Da ir jauns, uzlabots filtrs, kas piedāvā trīs reizes lielāku Hα gaismas caurspīdību nekā EOS 60D. Kamerai ir arī 18 MP CMOS sensors, DIGIC 4 attēlu apstrāde un plašs ISO diapazons, lai uzņemtu skaidrus, asus miglāju sarkanā starojuma attēlus.

Augsta izšķirtspēja, liela jutība un maz traucējumu

Astrofotogrāfiem EOS 60Da nodrošina izcilu sniegumu un radošo dažādību. Tā 18 MP APS-C CMOS sensors ir ideāli piemērots detalizētai zvaigžņu kopu atveidei. EOS 60Da uzlabotais sniegums pie liela ISO ātruma līdz ISO 6 400 (paplašināms līdz ISO 12 800) novērš attēlu traucējumus, samazinot nepieciešamību pēc ilgākas ekspozīcijas un teleskopa objektīva. Kopā ar jaudīgu 14 bitu DIGIC 4 procesoru sensors nodrošina izcilu signāla un traucējumu attiecību iegūtajos datos. Līdz ar to ir iespējams uzņemt piesātināti dabiskas krāsas ar smalkām toņu niansēm.

Viegla vadība

EOS 60Da ir ērti turama un plaši pielāgojama. Izliektajai formai ir viegli sasniedzams pogu izkārtojums ar sagrupētām biežāk lietotajām pogām. Vadības pogas var viegli regulēt un iestatīt atbilstoši katra lietotāja vajadzībām. Augšējais LCD ekrāns ar pretgaismu nodrošina monitora papildu pielāgojamību un uzņemšanas laikā salāgo attēla parametrus. Savukārt īpašā Quick Control poga uzņemšanas laikā nodrošina arī tūlītēju un ērtu piekļuvi visam kameras iestatījumu klāstam.
EOS 60Da ir arī 7,7 cm (3,0") grozāms LCD platekrāns un Live View atbalsts ērtai kompozīcijas veidošanai, neizmantojot statīvu. Grozāmais ekrāns nodrošina pielāgojamību, savukārt Live View režīms – ērtu un precīzu vadību, kas ļauj fotogrāfiem smalki ieregulēt kompozīciju un kameras iestatījumus. LCD smalkā 1040k punktu izšķirtspēja nodrošina arī detalizētu atveidi ekrānā pirms un pēc uzņemšanas.

Vēl plašākas uzņemšanas iespējas nodrošina EOS 60Da saderība ar papildaprīkojuma laika tālvadības slēdzi TC-80N3i – ieprogrammējamu tālvadības aizslēga kontroli –, kas ļauj pielāgot iestatījumus, neizkustinot kameru.

TC-80N3 ļauj no attāluma uzņemt kadrus pēc noteiktiem starplaikiem vai ilgstoši uzņemt ekspozīcijas, lai notvertu secīgus nakts debess kadrus. Komplektā esošais ACK-E6 AC adapteris nodrošina nepārtrauktu uzņemšanu, izmantojot elektrotīkla barošanu, kas ir ideāli piemērots risinājums ilgām ekspozīcijām. EOS Utility programmatūra ļauj regulēt iestatījumus vai uzņemšanas laikā apskatīt iekadrētos attēlus PC vai Mac, kas pievienots ar USB.

EOS 60Da ir saderīga arī ar pasaulē visaptverošāko maināmo objektīvu klāstu – no 8 mm līdz 800 mm.

EOS 60Da – galvenie parametri:
Uzlabota IR gaismas jutība
18 MP APS-C CMOS sensors
Grozāms 7,7 cm (3,0") 3:2 Clear View LCD ekrāns
ISO 100 – 6 400 (paplašināms līdz ISO 12 800)
Palēnināta uzņemšana ar EOS Utility vai papildaprīkojuma laika tālvadības ierīci TC-80N3

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV