Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kalifornija piedāvā ne tikai karstu sauli un sērfošanas iespējas

Sandra Lielmeža, 18.05.2009. 15:44

Dzirdot vārdu „Kalifornija”, tas vienmēr ir asociējies ar sauli, karstu laiku, zilām debesīm un sērfotājiem. Taču realitātē t.i., aprīļa mēnesī tur nav nemaz tik karsts un arī sērfotāju aukstā okeāna ūdens dēļ nav nemaz tik daudz. Taču kopumā raksturojot divas nedēļas Kalifornijā, nebija tādas dienas, kad gaiši zilajās debesīs nespīdētu spoži dzeltena saule.
Kalifornija piedāvā ne tikai karstu sauli un sērfošanas iespējas

Galerijas:

10 lietas, kas Kalifornijā būtu noteikti jāredz:

1.Sanfrancisko. Holivudas filmās daudz redzēta pilsēta, taču dzīvē tā ir vēl skaistāka un vēl kalnaināka. Pastaigāšanās pa Sanfrancisko ielām ir labs treniņš kājām, jo nemitīgi jākāpj kalnā un tūdaļ pat –  lejā. Katras, pat slīpākās ielas malās novietotas mašīnas, kas liek domāt par to – cik bieži mašīnu īpašniekiem gadās savu mašīnu neatrast tur, kur tā atstāta, jo tā ir noripojusi no kalna lejā. Iestājoties tumsai, noteikti jāaizbrauc uz pilsētā esošo kalnu – Twin Peaks, no tā paveras vienkārši neaizmirstams skats.

2.Redwood koki. ASV rietumkrastā atrodami vairāki nacionālie parki, kas izveidoti, lai saglabātu milzīgi garos kokus - redwoods. Garākais reģistrētais koks sasniedz 115,5 metru garumu un tie tiek saukti par garākajiem dzīvojošajiem organismiem uz zemes. „Muir Woods” nacionālajā parkā, kas atrodas Sanfrancisko, esošie koki ir vidēji 600-800 gadus veci, taču tie dzīvojot vidēji 2200 gadus.

3.NBA. Šajā ASV reģionā ir vairāki slaveni Nacionālās basketbola līgas klubi, kuru spēles ir vērts redzēt. Golden State Warriors, kurā spēlē mūsu tautietis Andris Biedriņš, atrodas Sanfrancisko priekšpilsētā Ouklandā. Savukārt vēl populārākā kluba Los Angeles Lakers spēles var noskatīties ne mazāk slavenajā Losandželosas Staples arēnā.

4.Klusā okeāna piekraste. No Sanfrancisko līdz Losandželosu var braukt par autoceļu Nr.1, kas ved gar pašu Klusā okeāna malu. Skati, kas tur paveras, ir neaprakstāmi. Brīžiem ceļš ved gar pašu okeāna krastu un ik pa laikam redzamas zīmes, ka vētru laikā šie ceļi nereti applūst. Taču brīžiem jābrauc pa kalnu serpentīniem un uz okeānu var nolūkoties no vairāku simtu metru augstiem kalniem. Okeāna piekrastē gan ir ļoti vējains un okeāna ūdens – pavisam auksts.

5.Golfs. Kalifornija ir ļoti populārs reģions golfa spēlētājiem. Īsta golfa spēlētāju paradīze ir Montereja, kurā atrodami vairāki golfa klubi, viesnīcas un neskaitāmi golfa laukumi pašā okeāna krastā.

6.Monterejas līča akvārijs. Montereja ir slavena ne tikai ar golfu, bet arī ar ASV lielāko akvāriju. Monterejas līča akvārijā apmeklētāji var apskatīt vairāk kā 500 dažādu sugu ūdens dzīvnieku, kā arī daļu no tiem pat aptaustīt.

7.Roņi. Reti tūristiem brīvi pieejamās vietās ir iespēja apskatīt savvaļā dzīvojošus dzīvniekus. Klusā okeāna piekrastes smiltīs vairakkārt sastapām roņus. Izskatījās, ka neskaitāmie tūristi ar fotoaparātiem rokās it ne maz netraucēja viņu ierasto dzīves ritmu. 

8.Malholanda ceļš. Lai arī pati Losandželosa ar slaveno Beverlihilsu un Holivudu ne ar ko īsti nepārsteidza, tad ne mazāk slavenais Malholanda ceļš ir ceļš, kuru ieteiktu apskatīt. No tā paveras ļoti skaisti skati uz Losandželosu un tās apkārtnē esošajiem kalniem, kā arī – tā ir vieta, no kurienes apskatīt slaveno Holywood zīmi (kas patiesībā ir diezgan maza un tumsā nav izgaismota).

9.Atrakciju parki. Losandželosa piedāvā izklaidi dažādos atrakciju parkos, kā, piemēram, Disneyland un Universal Studios. Pēdējā no minētajiem iespējams ne tikai izbaudīt dažādas atrakcijas, bet arī paviesoties Holivudas filmu uzņemšanas laukumos – piemēram, uz ielas, kur dzīvo seriāla Desperate Housewifes („Bīstamās mājsaimnieces”) varones, kā arī filmas War of the Worlds („Pasauļu kari”) lidmašīnas katastrofas vietā.

10.Lielais kanjons un Lasvegasa. Esot Kalifornijā, ir grēks neizmest nelielu līkumu un nepaviesoties kaimiņu štatos – Nevadā un Arizonā. Nevadā atradīsiet pasaules izklaides galvaspilsētu Lasvegasu, savukārt Arizonas štatā (tikai 2 stundu braucienā no Lasvegasas) atrodas Lielā kanjona rietumu daļas parks – Grand Canyon West. Parku iespējams apskatīt no helikoptera lidojuma, kā arī katram ir iespēja pārbaudīt savus nervus uz Skywalk – stikla grīdas, kas uzbūvēta virs Lielā kanjona 1200 metru augstumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV