Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"airBaltic" uzsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Tartu

Jānis Vanags, 01.06.2009. 14:01

3.jūlijā Latvijas aviokompānija airBaltic uzsāks tiešos lidojumus starp Rīgu un otru lielāko Igaunijas pilsētu Tartu, piedāvājot ērtus savienojumus ar Rietumeiropas, Skandināvijas, NVS un Vidusjūras reģiona galamērķiem.

No jūlija airBaltic veiks tiešos lidojumus no Rīgas uz Tartu četras reizes nedēļā - pirmdienās, trešdienās, piektdienās un svētdienās. Aviokompānija lidojumu izpildīs ar Fokker 50 tipa lidmašīnu, un tā ilgums būs 50 minūtes. Vienvirziena biļešu cena būs no LVL 29 (EUR 41), ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu. Lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājas lapā www.airbaltic.com.

airBaltic komercdirektors Tero Taskila: "Mēs priecājamies, ka airBaltic ieies Tartu lidostas vēsturē kā pirmā aviokompānija, kas atver starptautisku reisu, piedāvājot ērtus lidojumus caur Rīgu uz tādiem galamērķiem kā Berlīne, Cīrihe, Helsinki, Venēcija, Vīne, Maskava, Taškenta un citiem."

Jaunais lidojumu maršruts nodrošina ļoti ērtus tranzīta savienojumus caur Rīgu uz un no galamērķiem Rietumeiropā, NVS valstīs, Skandināvijā un Vidusjūras reģionā. No Rīgas 2009. gada vasarā airBaltic piedāvā 55 tiešos lidojumus uz Olesunnu, Almati, Atēnām, Amsterdamu, Baku, Barselonu, Bergenu, Berlīni, Billundu, Briseli, Cīrihi, Dublinu, Dušanbi, Diseldorfu, Erevānu, Gēteborgu, Hamburgu, Hannoveri, Helsinkiem, Kaļiņingradu, Kauņu, Kijevu, Kopenhāgenu, Kišiņevu, Kuopio, Londonu, Līnšēpingu, Milānu, Minsku, Maskavu, Minheni, Nicu, Odesu, Oslo, Oulu, Palangu, Parīzi, Romu, Sanktpēterburgu, Simferopoli, Stambulu, Stavangeru, Stokholmu, Tallinu, Tartu, Taškentu, Tamperi, Tbilisi, Telavivu, Trumsi, Turku, Venēciju, Vīni, Viļņu un Ženēvu.

Tartu ir otra lielākā Igaunijas pilsēta un Dienvidigaunijas galvaspilsēta, kuru uzskata par valsts intelektuālo un kultūras centru. Tajā atrodas Tartu universitāte, kas ir vecākā un slavenākā Igaunijā. Pilsētas pazīstamākie tūristu apskates objekti ir Sv.Jāņa baznīca, Doma laukums, vecākais mākslas muzejs Igaunijā - Tartu universitātes mākslas muzejs, Angļu parks Toomemjagi kalnā, un arī viens no vecākajiem arhitektūras pieminekļiem - katedrāle Tuma pakalnā.

Īsi par airBaltic:

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenie akcionāri:

Latvijas valsts 52.6% akciju, SIA Baltijas aviācijas sistēmas - 47.2% akciju. airBaltic flotē ir divdesmit deviņas lidmašīnas: desmit Boeing 737-500, sešas Boeing 737-300, divas Boeing 757-200 un vienpadsmit Fokker 50. airBaltic veic tiešos lidojumus no divām Baltijas valstu galvaspilsētām - no Rīgas un Viļnas, kā arī piedāvā tiešos lidojumus starp Kaļiņingradu un Kopenhāgenu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV