Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ievērojami pieaug tūristu skaits no Krievijas

V.Daugmalis, 16.11.2009. 13:13

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs saņēmis vēstuli no Latvijas vēstnieka Krievijas Federācijā Edgara Skujas, kurā apkopoti dati par izsniegto tūrisma vīzu skaitu, sniegta informācija par vēstniecības darbu attiecīgajā jomā un izteikti priekšlikumi sadarbībai ar Rīgas domi.

Statistika liecina, ka, salīdzinot ar 2008. gadu, kopējais tūristu skaits no Krievijas ir pieaudzis par 12 %, lai gan citās valstīs tas ir strauji krities sakarā ar sarežģīto ekonomisko situāciju: Zviedrijā par 30%, Grieķijā par 44,5%, Itālijā par 35%, Vācijā par 30%. Savukārt individuālo tūristu skaits uz Latviju pieaudzis pat piecas reizes.

Plānots, ka Maskavā un Pēterburgā jaunais Rīgas tūrisma birojs organizēs darba seminārus Krievijas tūrisma nozares profesionāļiem, prezentējot projektu „Rīgas brīvdienas” un zīmolu „Live Riga”. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV