Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvijas daudzveidība un pasaules plašumi izstādē “Balttour 2010” no 5. līdz 7. februārim

Inese Libere, 02.02.2010. 16:46

Gada aukstajā laikā Ķīpsalā notiks tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2010”, kas tradicionāli atklāj jaunā gada tūrisma sezonu un šogad piedāvās Latvijas un pasaules apceļotājiem, kaislīgiem dažādu kultūru pazinējiem un jaunu atpūtas un ceļojumu galamērķu meklētājiem sirdij un makam īpaši siltus piedāvājumus.
Latvijas daudzveidība un pasaules plašumi izstādē “Balttour 2010” no 5. līdz 7. februārim

Šī gada izstādes īpašie akcenti – Latvijas apceļošana, ceļazīmju gadatirgus, ekspertu konsultācijas par drošu ceļošanu, ceļazīmes pa kabatai un idejas ceļojumiem, ekonomiski un ekskluzīvi, izzinoši un atpūtas ceļojumi, brīvdienu atpūtas iespējas Latvijā un pasaulē. Daudz plašāk nekā līdz šim būs iespējams iegādāties ceļazīmes un biļetes izvēlētajam ceļojumam.

Izstāde “Balttour” ir nozīmīgākais tūrisma pasākums Baltijā, kas tradicionāli kalpo kā ceļvedis un palīgs ceļojumu izvēlē un īstenošanā. Izstādes ekspozīciju veidos vairāki tematiskie sektori – Latvijas tūrisma maršruti, tūrisma aģentūras, tūrisma operatori, transporta pakalpojumi, viesnīcas un SPA pakalpojumi, kā arī dažādu valstu nacionālie stendi, kas pārstāvēs populārākos galamērķus. 

Ceļošana nav iedomājama bez piemērotas naktsmītnes, tāpēc izstādē “Balttour 2010” viesnīcas un viesu nami piedāvās iegādāties speciālos piedāvājumus nakšņošanai, atpūtai un veselības atjaunošanai par izstādes cenām, savukārt Latvijas un Igaunijas SPA kompleksi uz vietas ļaus izbaudīt jaunākās SPA procedūras.

Izstādes īpašās cenas un piedāvājumi

Ne velti tūrisma nozares spēlētāji un apmeklētāji jau septiņpadsmit gadus uzskata izstādi “Balttour” par starta šāvienu jaunajai tūrisma sezonai. Izstādes dalībnieki trīs dienu laikā piedāvās speciālas izstāžu cenas un akcijas gan ceļojumu paketēm, aviobiļetēm (“Finnair”, “Czech Airlines”), prāmju braucieniem (“Tallink”), gan atsevišķiem pakalpojumiem. Aģentūras un operatori piedāvās arī īpašas izstādes cenas atpūtas ceļojumiem 2010. gadam.

Prezentēs jaunus maršrutus Latvijas apceļotājiem

Latvijas iedzīvotājiem dzimtās Latvijas apceļošana arvien bijusi iemīļota gan vasarā, gan ziemā, tādēļ kuplā un bagātīgā klāstā izstādē savas atpūtas apskates pērles izcels Latvijas pilsētas un novadi. Izstādes apmeklētāji varēs uzzināt, kur un kā pavadīt brīvdienas Latvijas dabā, iepazīstot tradīcijas un kultūru vai arī baudot aktīvo tūrismu.

Tie, kas piedāvā apceļot dzimto Latviju, šogad izstādē prezentēs jaunus galamērķus, apskates objektus un maršrutus velobraucējiem, autoceļotājiem, kājāmgājējiem un laivotājiem. 

Apmeklētāji varēs iepazīties ar dzimtās zemes apceļošanas akciju “Redzi, Latvija runā”, kuras pamatā ir portāls ar interaktīvu karti, kurā var atrast un apskatīt dažādus tūrisma objektus un maršrutus, plānot savu ceļojumu pa Latviju, dalīties pieredzē, pievienot savus iecienītākos objektus un maršrutus, kā arī iepazīt citu ceļotāju pieredzi. Projekta mērķis ir veidot ne tikai tradicionālu tūrisma objektu karti, bet arī uzkrāt informāciju par īpašiem atradumiem, kas piesaista cilvēku uzmanību un padara ceļošanu interesantāku.
Tāpat izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar Rīgas nākamo lielo kultūras pasākumu afišu.

Izstādē aizrautīgie Latvijas piļu un muižu pētnieki varēs iegādāties Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkotās akcijas “Apceļosim Latvijas pilis” dalībnieka “pasi” un uzzināt par akcijas noteikumiem. Šogad akcijai “Apceļosim Latvijas pilis” aprit 10 gadu, tādēļ izstādē ir plānots informēt par jubilejas gada pasākumiem. Latvijas piļu un muižu asociācijas stendā prezentācijas rīkos arī Naukšēnu cilvēkmuzejs. Asociācija izstādē rīkos ziemas fotokonkursa izstādi un apbalvos labākos fotogrāfiju autorus.

Pirmo reizi izstādē piedalīsies Latvijas pirtnieki un reklamēs pirts iešanas rituālus un iespējas Latvijā, kā arī veicinās pirts pakalpojumu integrāciju tūrisma nozarē un popularizēs to Eiropā un pasaulē kā vienu no Latvijas kultūras iezīmēm. Biedrība “Latvijas pirts” prezentēs arī jaunu projektu “Pirts tūres Latvijā”, kas būs ceļvedis ikvienam, kas vēlas atrast savu pirtnieku un apgūt un izbaudīt Latvijas senās pirts tradīcijas.

Šogad Latgales 19 novadi un pilsētas kopā ar Utenas apriņķa (Lietuva) un Vitebskas apgabala (Baltkrievija) tūrisma speciālistiem piedalīsies “Balttour 2010” ar plašāko stendu visā izstādē. Latgales novadu un Utenas apriņķa speciālisti piedalīsies izstādē sadarbības projektā, kurā tika izstrādāti 10 jauni pārrobežu (Latgale – Aukštaitija) maršruti un publicēti brošūrā, kas būs pieejama izstādes apmeklētājiem bezmaksas.

Sadarbībā ar Baltkrievijas kolēģiem Latgales tūrisma speciālisti projekta BELLA DVINA ietvaros ir izstrādājuši 5 tematiskus pārrobežu maršrutus kopējā tūrisma galamērķa Dvinas/Daugavas upes krastos iepazīšanai un izbaudīšanai. Latgales-Baltkrievijas stendā tiks prezentēti ūdenstūrisma maršruti, kas dos iespēju ceļot ne vien pa mūsu likteņupi Daugavu, kas kaimiņzemē nes Dvinas vārdu, bet arī pa mazākām abu reģionu upēm un ezeriem. Pārrobežu tūrisma galamērķis Bella Dvina tiks prezentēts arī jaunajā mājas lapā - www.belladvina.com.

Kā allaž Latgales stendā kopā ar tūrisma speciālistiem piedalīsies arī Latgales novadu amatnieki, tādi kā Latgales mākslas un amatniecības centrs no Līvāniem, keramiķis Valdis Pauliņš un ZS “Kurmīši” ar ārstniecības tēju degustācijas iespējām no Krāslavas novada, ZS “Apkalnmājas” ar ādas izstrādājumiem un Gunārs Igaunis ar mūzikas instrumentu darbnīcu no Rēzeknes novada. Ludzas amatnieku centrs cienās stenda viesus ar latgaļu ēdieniem. 

Zemgalieši savu stendu apdzīvos kopā ar partneriem no Ziemeļlietuvas, lai prezentētu Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības projektu, kā rezultātā ir izstrādāti pieci tematiski tūrisma maršruti ar vairāk nekā 100 dažādiem amatniecības objektiem. Šie objekti ir atspoguļoti tūrisma kartē, kas aptver Zemgali un Ziemeļlietuvu. Karti varēs saņemt ikviens izstādes apmeklētājs. Jaunajos tūrisma maršrutos ir ietverti gandrīz desmit jaunu amatniecības centru, kas Bauskā, Dobelē, Glūdā, Jaunsvirlaukā, Līvbērzē, Svētē, Vīpē, Viesītē un Zasā tūristiem durvis vērs jau gaidāmajā tūrisma sezonā. Vēl zemgalieši izstādes apmeklētājiem pirmo reizi piedāvās Zemgales un Ziemeļlietuvas muzeju karti ar informāciju latviešu, lietuviešu un angļu valodā par vairāk nekā 80 muzejiem. Latviešu un lietuviešu amatniecības izstrādājumu izcilākos paraugus nevarēs nepamanīt arī stenda noformējumā, kura vienojošais elements būs Zemgales jostas krāšņais raksts. Gan senas, gan mūsdienīgas visdažādāko amatu prasmes izstādē demonstrēs un konsultācijas sniegs gandrīz pussimts amatnieku no abām kaimiņvalstīm.

Vidzemes stendā piedalīsies arī jauno novadu – Gulbenes, Madonas, Valkas, Salacgrīvas un Ogres – tūrisma informācijas centri ar vietējā tūrisma piedāvājumu ziemas un vasaras sezonai. Savus tūrisma produktus reklamēs arī Vidzemes uzņēmumi – “Valmiermuižas” alus darītava, atpūtas komplekss “Meža salas”, viesu mājas “Laimes ligzdas” un “Ķoņu dzirnavas”, Naukšēnu cilvēkmuzejs, Līgatnes “Vienkoču parks” un “Pazemes bunkuri”. Piedalīsies arī Gaujas Nacionālais parks, Ziemeļvidzemes Biosfēras rezervāts un Gulbenes–Alūksnes “Bānītis”. Uzņēmēji ir sagatavojuši pārsteigumus, un apmeklētāji varēs piedalīties gan loterijās, gan izlozēt uzņēmumu produkciju.

Vidzemes tūrisma asociācija izstādē prezentēs velotūrisma karti-maršrutu “Tour de LatEst”, kas tapusi Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Ar velo pa Vidzemi un Dienvidigauniju” ietvaros. Velokartē būs atrodama ceļu karte ar iezīmētu maršrutu 1296 km garumā, kurā ir iekļauti nozīmīgākie apskates objekti Vidzemē un Dienvidigaunijā.

Latvijas tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” izstādē piedalīsies ar jaunu stendu un jauniem produktiem aktīvā un dabas tūrisma cienītājiem un piedāvās maršrutus velobraucējiem, autoceļotājiem, kājāmgājējiem un laivotājiem gan Slīteres, gan Ķemeru nacionālajā parkā. “Lauku ceļotājs” stendā, atbildot uz aptaujas jautājumiem par Slīteres Nacionālo parku, ikviens varēs saņemt 2010. gada sienas kalendāru, kurā ir iezīmēti pasākumi Slīterē. Atbildot uz jautājumiem par lauku tūrisma pakalpojumu kvalitāti, apmeklētāji piedalīsies izlozē, kuras galvenā balva – nedēļu ilga atpūta kādā no Eiropas lauku tūrisma mītnēm (izloze notiks 31.05.2010.).

Pasaules plašumi Ķīpsalā

Bagātīgu ārvalstu ceļojumu galamērķu piedāvājumu izstādē varēs izvēlēties, apmeklējot ne vien nacionālos ārvalstu stendus, bet arī iepazīstoties ar tūrisma aģentūru un operatoru produktiem, kas piedāvās maršrutus atpūtai un veselībai gan tuvākajās kaimiņvalstīs, gan arī ekskursijas un darījumu braucienus uz jebkuru pasaules malu, kur vien vēlme, iespējas un resursi ļauj doties.

Šogad izstādē būs dalībnieki no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Izraēlas, Kipras, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Maltas, Malaizijas, Norvēģijas, Peru, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Somijas, Spānijas, Taizemes, Tunisijas, Turcijas, Ukrainas, Ungārijas, Vācijas un citām valstīm.

Apmeklētāji piedalīsies ceļojumu izlozē

Kā katru gadu, arī šogad izstādē “Balttour 2010” apmeklētāji ar savām ieejas biļetēm piedalīsies Lielās balvas izlozē. Lielā balva būs dāvanu karte ceļojumam divām personām no tūrisma operatora “Tez Tour”. Izloze norisināsies svētdien, 7. februārī, plkst. 15.00. Arī kompānijas “Tallink” stendā notiks loterijas, un tiks izlozēts bezmaksas brauciens ar prāmi.

Pasākumi profesionāļiem

Kā ierasts, pirmā izstādes diena (5. februāris) būs veltīta profesionāļiem, kuras laikā notiks tūrisma nozares speciālistiem saistoši pasākumi. Plkst. 13.00 būs apaļā galda diskusija par kultūras pasākumiem Rīgā, un tajā tūrisma nozares pārstāvji spriedīs, kā visatbilstošāk, precīzāk un pievilcīgāk pozicionēt un pārdot Latvijas viesiem kultūras pasākumus galvaspilsētā. Savukārt plkst. 15.00 sāksies Tūrisma attīstības valsts aģentūras rīkotā konference “Latvija runā”, kurā galvenā uzmanība būs vērsta uz Latvijas produktu daudzveidību un apceļošanas veicināšanu.

6. februārī plkst. 13.30 sāksies seminārs tūrisma aģentiem un viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, kura mērķis ir veicināt izpratni un sadarbību par produkta pozicionēšanu tirgū. Semināru rīko ALTA.

Apmeklējot izstādi, Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja uzzināt, kā ceļot droši un kam uzticēt sava ceļojuma organizēšanu. Par šiem jautājumiem izstādes apmeklētājus savā stendā informēs Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (ALTA) sadarbībā ar Eiropas Patērētāju tiesību aizsardzības centru .

Izstādi “Balttour” rīko Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (ALTA) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Norises vieta:
Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā
Ķīpsalas iela 8, Rīga

Darba laiks:
5. un 6. februāris    10.00–18.00
7. februāris        10.00–16.00

Biļešu cenas:
5. februārī (profesionāļu diena)         Ls 6,5
6. un 7. februārī              Ls 2,5
Studentiem, skolēniem, pensionāriem     Ls 1,5
Ģimenes biļete                  Ls 6,00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV