Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Jūrmala aktīvi piesaista tūristus

Inese Auniņa, 24.02.2010. 15:58 | komentāri (1)

Šogad Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Jūrmalas tūrisma uzņēmumiem, uzsākusi virkni mārketinga aktivitāšu, lai Jūrmalai piesaistītu tuvāko Latvijas kaimiņvalstu tūristus.
Jūrmala aktīvi piesaista tūristus

Februāra vidū septiņu lielāko Baltkrievijas tūrisma kompāniju pārstāvji apmeklēja Jūrmalu. Vizītes laikā viņi iepazinās ar jaunāko atpūtas iespēju piedāvājumā, kūrortārstniecībā un darījumu tūrismā. Viesi no Baltkrievijas tūrisma kontaktbiržā tikās ar Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja pirmo vietnieci Larisu Loskutovu, Jūrmalas tūrisma informācijas centra un pilsētas tūrisma uzņēmumu pārstāvjiem.

Apkopojot šīs vizītes rezultātus, tiks veidoti dažādi tūrisma produkti ar aktuālāko informāciju, ko paredzēts ievietot tūrisma kompāniju katalogos un piedāvāt potenciālajiem Baltkrievijas tūristiem.

Bet aprīlī Jūrmala tradicionāli piedalīsies tūrisma gadatirgū "Otdih 2010", kas notiks Minskā. Tā apmeklētājiem tiks piedāvāta daudzveidīga informācija par tūrismu, kas ļaus izvēlēties labāko šīs sezonas piedāvājumu atpūtai un kūrortārstniecībai Jūrmalā. Izstādes laikā ikviens varēs saņemt īpašos piedāvājumus, ko sarūpējuši Jūrmalas tūrisma uzņēmumi.

Jūrmalas pilsēta jau tradicionāli tiks pārstāvēta arī pilsētu tūrisma izstādēs Baltijas valstīs "Tourest 2010" un "Vivattur 2010". Kopā ar tūrisma centra pārstāvjiem izstādē piedalīsies arī pilsētas tūrisma uzņēmēji.

Februārī Jūrmala jau piedalījās tūrisma izstādē "Tourest 2010", kas notika Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Kopumā izstāde bija veiksmīga - to apmeklēja vairāk nekā 23 tūkstoši interesentu, kas ir vairāk nekā 2009.gadā. Apkopotie dati liecina, ka Igaunijas ceļotājiem ir interese atrast sev piemērotāko atpūtas veidu par vislabākajām cenām un ar visplašākajām iespējām. Savukārt 26.-28.februārī Jūrmalas pilsēta piedalīsies tūrisma izstādē Lietuvā.

Ikvienam šo izstāžu apmeklētājam nodrošināta iespēja iegūt jauno brošūru "Jūrmala 2010", pilsētas karti, notikumu kalendāru, kūrorta ārstniecības un spa procedūru īpašos piedāvājumus, kā arī speciālos piedāvājumus no Jūrmalas tūristu mītnēm pavasarim un Lieldienu laikam. Aktīvā tūrisma cienītājiem pieejama informācija par "Līvu akvaparku" un tā īpašajiem piedāvājumiem sadarbībā ar Jūrmalas viesnīcām, ziņas par velo iespējām, dabas takām, putnu un dzīvnieku vērošanas iespējām Ķemeru Nacionālajā parkā, kā arī golfa kluba "Saliena golf" pakalpojumiem.

Viesi no kaimiņvalstīm Jūrmalas kūrortpilsētai ir ļoti nozīmīgi. Analizējot 2009.gada deviņu mēnešu statistikas datus, secināms, ka joprojām vienu no lielākajiem ārvalstu viesu īpatsvariem veido tūristi no Lietuvas (14%) un Igaunijas (11%), kas attiecīgi ir 3. un 4.vieta no kopējā tūristu skaita. Visbiežāk, apmeklējot Jūrmalu tūrisma izstādēs, šo valstu pārstāvji interesējas par jaunajām viesnīcām un to piedāvājumiem, saņem informāciju par kultūras un sporta pasākumiem, kā arī iepazīstas ar ziņām par aktuālākajiem tūrisma objektiem, kuri atvērti Jūrmalā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV