Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasaules tūrisma dienu aktīvi atzīmēs arī Cēsīs

Daiga Janševska, 23.09.2010. 10:23

27.septembris ir Pasaules tūrisma diena. Atzīmējot šo dienu, Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centrs aicina ikvienu, uz īsu brīdi būt par tūristu, kas vēlas aktīvi, izzinoši vai mazliet romantiski no jauna iepazīt Cēsis.
Pasaules tūrisma dienu aktīvi atzīmēs arī Cēsīs

Visas dienas garumā atsevišķas aktivitātes komandām un individuāli – orientēšanās pilsētā „Viduslaiku skrējiens", spēka un veiklības pārbaudes viduslaiku spēlēs Pils dārzā, jaunas izstādes Izstāžu namā. Īpašas svētku cenas ieejai Pils kompleksā un pagarināts darba laiks, lai arī strādājošiem būtu iespēja vēl pagūt apmeklēt piedāvātos pasākumus.

„Pasaules tūrisma diena ir labs iemesls padomāt par šīs nozares efektivitāti un savstarpējo sadarbību starp iesaistītajām pusēm - uzņēmējiem, vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem," uzsver Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra nodaļas vadītāja Andra Magone. „Tā ir diena, lai globālākā mērogā pastiprināti pievērstu uzmanību tūrisma jomai ne tikai kā izklaides funkcijai, bet arī izglītojošai un ar lielu pienesumu visās tautsaimniecības nozarēs. Atzīmējot šo dienu, cēsnieki un viesi tiek aicināti būt aktīviem un uzzināt ko jaunu par Cēsīm."

27. septembrī Pasaules tūrisma dienas ietvaros Cēsīs:

Dienas garumā no plkst. 10:00 – 20:00 orientēšanās sacensības pilsētā „Viduslaiku skrējiens". Iespēja, jebkurā brīdi, Tūrisma informācijas centrā (Pils laukums 9) saņemt maršruta norādījumus un doties aizraujošā ceļojumā pa pilsētu. Maršruts liks meklēt un rast atbildes uz dažādiem atjautības uzdevumiem. Dienas labākajam rezultātam – balva! Piedalīties var gan individuāli, gan komandas. Dalības maksa – 2.50 Ls vienai personai.

No plkst.10:00 – 20:00 Cēsu Pils dārzā „Viduslaiku spēles". Kopā ar pils iemītniekiem spēku izmēģināšana – ķegļu spēlē, loka šaušanā, puļķu un ļeku vilkšanā! Mundrumam un spēka atjaunošanai dalībniekiem karsta tēja no dažādām zālītēm.

Krēslas stundai iestājoties, plkst.20:00 ekskursija gida pavadībā pa vecpilsētu „Naksnīgās Cēsis lāpu gaismā". Ikviens aicināts pievienoties viduslaiku gidam pastaigā pa Cēsīm un iepazīties ar nostāstiem un leģendām, kas apvij Cēsu vecpilsētu. Pulcēšanās pie pils. Biļetes iegādāties Cēsu Tūrisma informācijas centrā (Pils laukums 9) pirms ekskursijas.

Cēsu Izstāžu namā divas jaunas izstādes

„Latviešu teātra kostīmu stāsti". Izstādē apskatāmi 20 neparasti tērpi, kas tapuši laika posmā no 20.gs. 30 gadiem līdz mūsdienām. Katrs kostīms ar savu stāstu uzburs ne tikai fragmentu no izrādes, bet arī pastāstīs par izcilo mākslinieku, kuram tas piederējis. Mākslinieces Annas Heinrihsones izstāde „Prāta anatomija". Mākslinieces darbības lauks ir saistīts vistiešākajā veidā ar izrāžu vizuālo ietērpšanu – dekorāciju un aktieru tērpu veidošanu, kas būs arī apskatāms šajā izstādē.

Pasaulē Tūrisma diena tiek atzīmēta jau kopš 1980. gada un to ir iedibinājusi Pasaules Tūrisma organizācija (PTO). Šīs dienas mērķis ir atgādināt sabiedrībai par tūrisma milzīgo ekonomisko, sociālo, politisko un kulturālo nozīmi. Latvija 2003. gada oktobrī tika uzņemta Pasaules Tūrisma organizācijā un no 2005. gada 1. janvāra kļuva par tās pilntiesīgu biedru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV