Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā svinīgi atklāj jaunu tūrisma informācijas centru

Guna Caune, 01.03.2011. 14:01

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča svinīgi atklāja jaunu Rīgas tūrisma informācijas centru (Rīgas TIC). Centrs atrodas Rīgas Krievu teātra telpās Kaļķu ielā 16 un tā funkciju izpildi nodrošinās RTAB. Galvenās Rīgas TIC funkcijas un uzdevumi būs nodrošināt Rīgas pilsētas tūrisma informācijas sniegšanu Rīgas viesiem, kā arī uzturēt un veicināt Rīgas kā draudzīgas, drošas un pievilcīgas pilsētas tēlu.

"Tūrisma veicināšanā katram informācijas kanālam ir būtiska nozīme, jo īpaši, ja komunikācija notiek tieši. Tāpēc esam gandarīti, ka jaunajā Rīgas tūrisma informācijas centrā ir apvienots moderns dizains ar pārdomātu funkcionalitāti, kas palīdzēs celt apkalpošanas kvalitāti un nodrošināt, lai plašais pilsētas tūrisma piedāvājums maksimāli ātri un ērti sasniedz Rīgas viesus. Šādi augstas kvalitātes tūrisma pakalpojumi veicinās tūrisma nozares attīstību un Rīgas viesu labsajūtu, uzturoties pilsētā," uzsver RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Jaunais Rīgas Tūrisma informācijas centrs strādās pēc mūsdienīgiem augstākās kvalitātes darbības principiem un ievērojami paplašinās Rīgas viesu tūrisma informācijas iegūšanas iespējas vēsturiski nozīmīgajā un rīdzinieku un tās viesu iecienītajā Rīgas sirdī - Vecrīgā.

Būtiskākās no tām:

- Rīgas TIC darba laiks būs izdevīgāks un plašāk pieejams tūristiem - tas strādās septiņas dienas nedēļā, ieskaitot brīvdienas un svētku dienas. Aktīvajā tūrisma sezonā (maijs - septembris) Rīgas TIC darbosies no plkst. 9:00 - 19:00, nesezonā (oktobris - aprīlis) no plkst. 10:00 - 18:00.

- Lai nodrošinātu pilnvērtīgu tūrisma informācijas apriti, koordināciju un nogādi, par galveno informācijas avotu tiks izmantota jaunākā, apjomīgākā un funkcionālākā informācijas krātuve par Rīgas tūrisma, atpūtas, izklaides un investīciju iespējām - portāls www.liveriga.com. Rīgas TIC darbinieki ir apmācīti portāla efektīvā lietošanā un pārvaldīšanā. Rīgas TIC apmeklētāji varēs papildus iegūt arī klasiskos tūrisma ceļvežus, pilsētas kartes un citus informatīvus materiālus vismaz 4 valodās, lai pēc iespējas labāk varētu iepazīt Rīgu un tās iespējas.

- Rīgas TIC ir jauns, moderns un ergonomisks dizains, kas nodrošina maksimālu esošās darba telpas racionālu izmantošanu un palielina iespējas apkalpot vairāk tūristu. Centra iekštelpās un ārtelpās ir integrēta LIVE RĪGA vizuālā identitāte, kas, pateicoties reklāmas kampaņām ārvalstīs un RTAB partneru programmai vietējā tirgū, ir daudziem atpazīstama un kalpo kā kvalitātes un uzticamības zīme. Lai Rīgas TIC pilsētvidē būtu labāk pamanāms, uz tā skatlogiem tiks saglabāta arī visiem zināmā informācijas piktogramma - burts "i".

Turpmāk RTAB pārziņā būs arī jau esošie tūrisma informācijas centri Švābes namā (Rātslaukums 6) un Rīgas Starptautiskajā autoostā (Prāgas ielā 1), kur līdz aktīvajam tūrisma sezonas sākumam paredzēts veikt kosmētiskus uzlabojumus, labiekārtot telpas un attīstīt plašāku tūrisma pakalpojumu klāstu.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV