Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ar laivu braucienu un Gardēžu pikniku atklās Valmieras un apkārtnes vasaras tūrisma sezonu

Inese Kazuša, 05.05.2011. 09:50

Sestdien, 7.maijā ar unikālu laivu braucienu „Abuls- Gauja" un Gardēžu pikniku Valmieras vecpilsētā tiks atklāta Valmieras un apkārtnes vasaras tūrisma sezona.

Laivu brauciens „Abuls-Gauja", kam dota devīze „Iespējams, smeķīgākais laivu brauciens pasaulē!", sāksies Brenguļu alus dārzā plkst.10:00 un noslēgsies jaunajā laivu piestātnē Valmieras centrā. Aicinām ikvienu interesentu mērot smeķīgo Brenguļi-Valmiera maršrutu ar savu laivu vai arī peldlīdzekli, ko nodrošinās aktīvās atpūtas centrs "Eži". Reģistrācija pasākumam turpinās līdz pasākuma dienai, 7.maijam, un to iespējams izdarīt www.ezi.lv, arī aktīvā tūrisma centra "Eži" veikalos Valmierā Rīgas 43 un Cēsīs Pils laukums 1, kā arī uz vietas pasākuma dienā.

Jāpiebilst, ka laivu brauciens ir ne tikai viens no Valmieras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumiem, bet ir arī izstrādāts, kā jauns tūrisma maršruts Valmierā, kas būs ne tikai laivojams, bet arī izbraucams ar velosipēdu, izstaigājams un ziemā arī slēpojams. Maršruta garums ir 15km un tas savieno divas alus darītavas - Brenguļu un Valmiermuižas alu, kuras pasākuma laikā piedāvās arī degustācijas iespējas. Savukārt tie valmierieši un vidzemnieki, kuri vēlas baudīt nesteidzīgāku atpūtu, no pl.11:00 Valmieras vecpilsētā aicināti nobaudīt Gardēžu piknikā piedāvātos Valmieras uzņēmumu gardumus, kā arī klausīties kultūras programmu pilsdrupu estrādē.

Gardēžu piknikā Dikļu pils piedāvās nobaudīt šīs sezonas aktuālāko gardēžu ēdienu – baltos sparģeļus. Dikļu pils improvizētajā restorāna Valmieras pilsdrupu teritorijā gardēžiem būs iespēja vērot, kā tiek gatavoti sparģeļi, kā arī būs iespēja nodegustēt sparģeļu zupu, sparģeļus ar lasi vai steiku un baudīt sparģeļus daudzās citās garšīgās variācijās. Dikļu pils restorāna pavārs Valters Zirdziņš ne tikai parādīs, kā pagatavot sparģeļus, bet arī pastāstīs par to izcelšanos. Darbosies vīnzinis, kurš pastāstīs un ieteiks arī labākās vīnu saderības. Gardēžu piknika ietvaros būs pieejama Dikļu pils mini virtuve, kurā kopā ar Valmiermuižas alu tiks gatavota zivs alus mērcē, ko varēs ņemt līdzi un turpat Valmieras vecpilsētā, apsēžoties zālītē, nesteidzīgi baudīt.

Jāpiebilst, ka Gardēžu piknikā būs iespēja nobaudīt kafejnīcas „Jauna Saule" ceptās pankūkas, restorāna „ Rātes Vārti" nacionālās virtuves ēdienu, Rūjienas Saldējuma kokteili, z/s „Adzelvieši" kaņepju darinājumus, par īpašu baudījumu parūpējies ar Valmieras Džeza klubs. Būs iespēja baudīt un izgaršot citus Valmieras un tās apkārtnes ražojumus un ēdienus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV