Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Projektam "Dižā Baltijas apceļošana" aprit pieci gadi

Kristīne Tjarve, 06.05.2011. 11:23

Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbībā ar Igaunijas Tūrisma padomi Enterprise Estonia un Lietuvas Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamentu jau piekto gadu Baltijas valstu iedzīvotājiem organizē tūrisma projektu „Dižā Baltijas apceļošana 2011". Baltijas valstu iedzīvotājiem šī ir aizraujoša iespēja iepazīt vairāk nekā 30 dažādus tūrisma objektus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī laimēt vērtīgas balvas. Šogad trīs Baltijas valstu organizētā kampaņa noritēs no šā gada 5. maija līdz 15. septembrim.
Projektam "Dižā Baltijas apceļošana" aprit pieci gadi

"Dižā Baltijas apceļošana" šogad notiks jau piekto gadu, lai veicinātu un padarītu aizraujošāku Baltijas valstu apceļošanu, atklātu un iepazītu ievērojamākos tūrisma objektus gan pašmājās, gan kaimiņvalstīs.. Organizatori gādā par to, lai Baltijas apceļotāji izglītojošā un vienlaikus izklaidējošā veidā uzzinātu par neiepazītām, varbūt piemirstām un vēl neatklātām tūrisma vietām un objektiem tepat Baltijas valstīs," pastāstīja TAVA direktors Armands Slokenbergs. „Kampaņa ar katru gadu gūst arvien lielāku atsaucību. Baltijas valstis ir viegli sasniedzamas un nav jāmēro ceļš uz tālām zemēm, lai gūtu pozitīvus iespaidus un aizraujošus piedzīvojumus gan ceļojot individuāli, gan draugu lokā, gan kopā ar visu ģimeni. Dižā Baltijas apceļošana ir projekts, kas mudina mūs iepazīt savas kaimiņvalstis, vienlaikus baudot sacensību garu kopā ar citiem projekta dalībniekiem," mudina Armands Slokenbergs, TAVA direktors.

Projekta dalībnieki varēs iepazīt kaimiņvalstis no dažādiem skatupunktiem - iepazīt gan vēsturiskas vietas, gan meklēt piedzīvojumus, gan atpūsties kopā ar visu ģimeni, gan baudīt skaistākās Baltijas dabas ainavas.

Dalībnieki tiks iesaistīti fotomedībās, kuru laikā būs jāapmeklē kampaņas tūrisma bukletā attēlotais konkrētais tūrisma objekts un jānofotografējas tajā. Jāapceļo pēc iespējas vairāk vietu no minētajām trīsdesmit katrā Baltijas valstī laikā līdz 15. septembrim. Lai iegūtu balvas, fotogrāfijas būs jāielādē projekta mājas lapā www.greatbaltics.eu, kurā var tuvāk iepazīties ar konkursa noteikumiem. Dalībniekiem, kuri būs apceļojuši vismaz trīs objektus katrā valstī un ielādējuši deviņas fotogrāfijas, būs iespēja laimēt vērtīgas balvas.

Šogad projektam ir arī savs patrons - visā Baltijā plašu popularitāti ieguvušais dziedātājs Lauris Reiniks. „Man ir liels gods būt par patronu projektam „Dižā Baltijas apceļošana" no Latvijas puses ,jo esmu īsts Latvijas un Baltijas patriots. Esot ārzemēs, vienmēr esmu teicis, ka nāku no mazās un skaistās Latvijas un ka Latvija nav vienīgā skaistule Baltijas jūras krastā, bet tai ir tik pat skaistas māsas - Lietuva un Igaunija. Katra no Baltijas valstīm ir unikāla ar kaut ko savu un lepojas ar to. To ir vērts iepazīt. Man prieks, ka man ar savu mūziku ir izdevies apvienot jaunus un vecus cilvēkus visās trijās Baltijas valstīs, un tas ļoti saskan ar šo ideju. Mana pirmā Baltijas dziesma bija jautrā Es skrienu / Aš Bėgu / Ma jooksen , kuras darbība norisinājās Latvijas laukos, bet tagad cilvēkiem ir iespēja iepazīties ar romantisko pilsētas dziesmu "Pasakā" / Pasaka / Linnamuinasjutt. Šīs dziesmas videoklips tika filmēts Rīgā, Tallinā un Viļņā. Tad nu mans novēlējums būs šāds: "Skriesim cauri pasakainajai Baltijai un baudīsim to!" Un vispār forši, ka mēs visi trīs esam tādi lieliski kaimiņi! Turēsimies kopā un iepazīsim viens otru vēl labāk!," aicina Lauris Reiniks.

Latvijā tūristiem tiek piedāvāts apmeklēt Melanlkšņu dabas taku Ķemeru Nacionālajā parkā, Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāli, Liepājas Karostas cietumu, Laumu dabas parku, Gulbenes – Alūksnes bānīti, Mini zoo „Dobuļi", Gunāra Igauņa Mūzikas instrumentu muzeju, Vijciema čiekurkalti, Cēsu pili un Leļļu karaļvalsti Preiļos.

Igaunijā tiek piedāvāti šādi tūrisma apskates objekti: Igaunijas ceļu muzejs, Laika centrs „Wittenstein", Igaunijas Jūras muzejs, Marijas Magdalēnas ģilde, Ilonas Brīnumzeme/ Lēnemā muzejs, Vaemlas vilnas fabrika „Hiiu Vill", Zinātnes centrs AHHAA, Rakveres pils, Serves bāka un Kohtla-Nemmes raktuves.

Lietuvā tūristiem tiek piedāvāts apmeklēt Zirgu muzeju, Enerģētikas un tehnikas muzeju, Grobšta jomu, Pulksteņu muzeju, M. K. Čurļoņa memoriālo muzeju, Pažaisles klosteri, Rokišķu muižas ēkas, Siernieku namu, Veisieju strūklaku un Žaļūķu dzirnavnieka viensētu.

Vairāk informācijas par kampaņas noteikumiem jau no 5.maija – mājas lapā www.greatbaltic.eu un bukletos, kas jau drīzumā būs pieejami visos Latvijas tūrisma informācijas centros un tūrisma apskates objektos, kuri piedalās projektā, kā arī no 6.maija varēs to lejupielādēt kampaņas mājas lapā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV