Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Spīķeru kvartāla radošie darījumi

Kristīne Fedotova, 07.06.2011. 10:05

9. jūnijā aģentūra „Jauni Rakursi" aicina pilnīgi jaunā ekskursijā Rīgā! Aizraujoša pagātne, interesanta šodiena un daudzsološa nākotne mitinās tieši tur - spīķeros ar pagātnes un nākotnes projektiem, radošu auru, desustaciju, safari, un nepārspējamo gruzīnu vīnu.

Ceturtdienas pēcpusdienā „Jauni Rakursi" dodas pavisam jaunā maršrutā Rīgā, iepazīstot spīķerus un runājot ne tikai par pagātnes elpu, bet uzzinot arī jaunās ieceres, plānus un projektus, kas jau kļūst vai pavisam drīz kļūs par šīs Rīgas daļas realitāti.

„Jauni Rakursi" aicina ikvienu interesentu iepazīt spīķeru rajonu kopā ar vēsturnieci, ar kuru kopā mēģināsim sajust 636 gadus senās Lastādijas auru, ieraudzīt vecākā Rīgas pretplūdu dambja mūsdienu seju un saskatīt Sarkano Spīķeru un Rīgas bulvāru kopīgos vaibstus! Būs arī saruna par nākotni, uzzinot par PPP (privātās – publiskās partnerības projekts 2006 – 2018) vērienu laikmetīgās kultūras un radošo industriju kvartāla izveidē un vēl kādu jaunu projektu degradētās krastmalas (1,2 km) labiekārtošanai. Pasaules UNESCO mantojuma sarakstā iekļautā Spīķeru teritorijas industriālā estētika kalpo par iedvesmu kvartāla attīstībai, un tas ir tepat - teju vai Rīgas centrā. Vēl ekskursijas dalībnieki uzzinās, kur atrodas desustacija, geto muzejs, kāds iršu dārzs un safari parks ir pilsētas centrā un kā darbojas nakts tirgus bez tirgus statusa. Kas ir KIM? Kādi radošie darījumi notiek Dirty Deal Teatro un kā noliktava kļuvusi par koncertzāli? Ekskursiju noslēgsim ar vīna glāzi un karstu hačapuri omulīgajā gruzīnu restorānā „Pirosmani"!

„Jauni Rakursi" kopā ar vēsturniekiem iepazīst gan tās Rīgas vērtības, ko pamana ārvalstu tūristi, bet kurām paši skrienam garām, gan arī to, ko pagaidām tā īsti neesam atklājuši. Šoreiz ir laiks iepazīt kaut ko jaunu – spīķeros ekskursijas dalībniekus sagaida vairāki atklājumi. Par šo un citiem oriģinālajiem maršrutiem informācija atrodama mājas lapā www.jaunirakursi.lv. „Jauni Rakursi" meklē citu skatījumu, ceļojot Rīgā, Latvijā, Baltijā, sadarbojoties arī ar vietām, kuras ikdienā zinātkāro acīm ir slēgtas un nepieejamas – tās ir ekskursijas ar garšu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV