Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ekskursija otrā Latvijas valsts prezidenta piemiņai

Anta Zālīte, 10.08.2011. 15:25

Šopiektdien, 12. augustā, atzīmējot Latvijas tapšanas laikmeta darbinieka, otrā Latvijas valsts prezidenta Gustava Zemgala 140.gadadienu, tūrisma aģentūra ,,Jauni Rakursi" aicina izcilā valstsvīra piemiņai veltītā ekskursijā Lielās dzīves mazās epizodes. Vēsturnieces Zintas Valdmanes stāstījuma pavadītā ekskursija Rīgas ielās un laukumos ļaus izzināt, kā personīgais liktenis veidojies cilvēkam, kurš stāvējis pie jaunās Latvijas šūpuļa un devis tik nozīmīgo ieguldījumu mūsu valsts sabiedriskajā, politiskajā un saimnieciskajā jomā.

,,Cilvēkam jau nevajag daudz, lai būtu laimīgs – darbs un mīlestība," – tā reiz izskanējusi Gustava Zemgala paša vārdiem paustā personīgās laimes formula, kas pilnībā sevi attaisnojusi un spilgti izpaudusies diženā vīra mūža ritējumā. Pēc profesijas zvērināts advokāts, otrais Latvijas valsts prezidents izprata patiesās dzīves vērtības un pie tām arī cieši turējās kā darba, tā personīgajā dzīvē, iemantojot savu laikabiedru un visas tautas cieņu un apbrīnu.

Tieši Gustavs Zemgals izrunāja liktenīgos Latvijas valsts proklamēšanas akta vārdus: ,,Latvija ir patstāvīga, neatkarīga, demokrātiski republikāniska valsts."

,,Es dzīvošu tik ilgi, kamēr mani vēl kāds pieminēs," – saviem tuviniekiem mūža norietā teicis Gustavs Zemgals. Cilvēks aiziet, bet viņa labie darbi tiek pieminēti no paaudzes paaudzē... Ne tikai 140 gadus... Ja vien mēs apzināsimies īstās vērtības. Tūrisma aģentūra ,,Jauni Rakursi" par savu vērtību ir izvirzījusi cilvēku- Personību ar lielo burtu. Tieši tādēļ aicinām 12. augusta pievienoties vienai no Latvijas Personībām – Gustavam Zemgalam- veltītajā piemiņas ekskursijā pa vietām, kas joprojām glabā enerģiskā un godprātīgā cilvēka dzīves nospiedumus. Ekskursija sāksies Jēkaba laukumā pie izstāžu zāles Arsenāls. Sīkāks ekskursijas apraksts, kā arī informācija par turpmākajiem ,,Jauni Rakursi" pasākumiem pieejama mūsu mājas lapā www.jaunirakursi.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV