Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jauns tūrisma maršruts – redzamais un nezināmais Rīgas Pokrova kapos

Anta Zālīte, 31.08.2011. 17:19

Tūrisma firma „Jauni Rakursi" 3. septembrī atklāj rudens tūrisma sezonu Rīgā ar jaunu ekskursiju pa Rīgas Pokrova kapiem.
Jauns tūrisma maršruts – redzamais un nezināmais Rīgas Pokrova kapos

Rīgas pareizticīgo Pokrovas kapsēta sava kalpošanas mūža 238 gados ir piedzīvojusi gan goddevības un slavas zelta periodu, gan ticības un cilvēcības pagrimuma laiku.

Vairāk kā piecdesmit gadus, Pokrova kapsēta tika mērķtiecīgi postīta, lai pārvērstu to par kopēju teritoriju kā mirušajiem tā dzīvajiem. Brīnumainā kārtā buldozeri neiebrauca svētajā vietā, taču kapsēta bija nolemta ilgai un mokošai iznīcībai. Aizgājējus - garīdzniekus, tirgotājus, muižniekus, kultūras darbiniekus, Eiropā pazīstamu ģimeņu pārstāvjus ne tikai aizmirsa, bet arī nežēlīgi apzaga, nolaužot krustus, apgānot pīšļus kapenēs.

Pateicoties Rīgas Puškina biedrības aktīvistiem, šobrīd kapsēta atdzimst sakoptībā, tiek atjaunoti pieminekļi, pētītas apbedīto personību biogrāfijas, rakstītas grāmatas.

Tuvojas 2014.gads, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Sagaidīsim šo notikumu kā zinoši, izglītoti ļaudis. Iepazīsim savu pilsētu, savu Rīgu! Tāpēc 3.septembrī plkst. 11:00 aicinām pievienoties ekskursijai - pastaigai pa Pokrova kapiem kopā ar gidi vēsturnieci Zintu Valdmani. Ekskursijas laikā pabūsim pie barona Johana Kristofera Vērmana, tirgotāju Muhinu dzimtas, aktrises Vijas Artmanes, gaišreģa Eižena Finka, gleznotāja, akadēmiķa Sergeja Vinogradova, metropolīta Sergija Voskresenska u.c. izcilu personību atdusas vietām.

Papildu informācija pa tālruni 29257464, info@jaunirakursi.lv vai www.jaunirakursi.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV