Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ceļotājus interesē droša atpūta ar fizisko aktivitāšu iespējām

„Vanilla Travel" komunikācijas konsultante Ieva Krūmiņa, 25.01.2012. 10:52

Šīs sezonas tūrisma tendences liecina – ceļotgribētāji ļoti savlaicīgi plāno, kur viņi atpūtīsies brīvdienās, un priekšroku dod ekonomiskiem un drošiem atpūtas ceļojumiem ar sportisku un veselīgu aktivitāšu iespējām. Šīs sezonas pieprasītākie tūrisma galamērķi atvaļinājumiem būs Bulgārija un Portugāle, kā arī atpūta tepat Baltijas valstīs, prognozē ceļojumu aģentūras „Vanilla Travel" eksperti, atklājot arī citas jaunākās ceļošanas tendences.
Ceļotājus interesē droša atpūta ar fizisko aktivitāšu iespējām

„Tūrisma un ceļošanas nozarē ir atgriezusies stabilitāte," apliecina ceļojumu aģentūras „Vanilla Travel" vadītāja Inga Kavaca. Pēc aģentūras novērojumiem, vēl 2009. gadā lielākā daļa ceļotgribētāju rīkojās impulsīvi – ceļojumus iegādājās dažas dienas pirms izbraukšanas, ja parādījās nauda un brīvs laiks. „Pagājušajā gadā šī tendence krasi mainījās – ceļojumus plānoja ļoti savlaicīgi, apdomājot laiku, līdzekļus un galamērķi. Šo tendenci novērojam arī šogad – daudzi plāno atvaļinājumus, izmantojot agrās rezervēšanas atlaides," norāda I. Kavaca.

Priekšroka atpūtai siltajās zemēs ar fizisku aktivitāšu iespējām

Ceļojumu aģentūras „Vanilla Travel" novērojumi liecina, ka vispieprasītākie ir ceļojumi, kas nodrošina ērtu iespēju atpūsties un iekļauj arī kādas fiziskās aktivitātes. Tādēļ popularitāti iemantojuši galamērķi ar saulainām pludmalēm un iespēju arī aktīvi atpūsties – kaitot, nirt, izbraukt īpašus maršrutus ar velosipēdu, doties pastaigās pa kalnainām takām vai spēlēt golfu. Šīs sezonas pieprasītāko galamērķu vidū, īpaši ģimenēm ar bērniem, būs Bulgārija, prognozē I. Kavaca. „Sasniedzama ar tuvu lidojumu, droša atpūta siltā pludmalē, ekonomiski izdevīga un daudz variāciju aktīvajai atpūtai. Līdzīgiem mērķiem populāra būs arī Turcija, vienīgi jārēķinās, ka lielā pieprasījuma dēļ ceļojumi jārezervē savlaicīgi," viņa brīdina. Nesenā kruīza kuģa negadījuma iespaidā ceļotāji vairāk pievērš uzmanību ceļojumu drošībai un retāk izvēlas kruīzu braucienus, taču kopumā ceļotkāre nav mazinājusies.

Pieaug interese par maziepazītiem galamērķiem

Pagājušā gada tūrisma sezonā negaidīti populāra Latvijas ceļotāju vidū kļuva tradīcijām bagātā Vjetnama, savukārt šī gada prognozes liecina – daudzi par galamērķi izvēlēsies maziepazīto, saulaino un viesmīlīgo Portugāli. Uz šo zemi un arī citiem saistošiem galamērķiem, piemēram, Sicīliju vai Dubrovniku Horvātijā, tiks organizēti tiešie čarterlidojumi no Rīgas, sniedzot maksimālas ceļojuma ērtības. Savukārt eksotikas, citas vides un kultūras iespaidu gūšanai interese tiek izrādīta par Āziju, piemēram, Mjanmu (Birmu), un Āfriku – Namībiju un Tanzāniju.

Īsās brīvdienas izmanto ceļojumiem Baltijā ar SPA procedūrām

Ir populāri plānot ceļojumus arī īsajām brīvdienām, piemēram, Lieldienās vai maija brīvdienās doties uz Igauniju vai Lietuvu baudīt atpūtu kopā ar dažādām SPA piedāvājumu paketēm – masāžas rituāliem un relaksējošām ūdens procedūrām – efektīvs risinājums veselības un iekšējā līdzsvara stiprināšanai, ko daudzi izvēlas arī atkārtoti. Savukārt intereses kritumu var novērot par pilsētu tūrismu un ceļošanu grupās. „Prognozējam, ka mazināsies pieprasījums pilsētu tūrismam, jo atpūtai lielpilsētā izmaksas mēdz būt ļoti augstas, turklāt daudzi ceļotāji šādu pieredzi jau ir izbaudījuši un meklē saistošākus galamērķus," informē I. Kavaca.

Ceļojumu izvēlē bieži nerēķinās ar kopējiem izdevumiem

„Ceļotāji biežāk izvēlas braucienus divatā vai četratā, jo tā var elastīgāk mainīt ceļošanas datumus un plānus, kas nav mazsvarīga ērtība," norāda „Vanilla Travel" pārstāve. Viņa gan arī piebilst, ka saglabājas Latvijas ceļotājiem raksturīgā tendence nerēķināt kopējos ceļojuma izdevumus. „Meklējot ceļojumu, cilvēki pirmo ierauga aviobiļetes cenu, un tas nosaka izvēli, taču jāplāno arī izmaksas naktsmītnei, ēšanai un pārvietošanās vajadzībām uz vietas. Organizētajos ceļojumos visas šīs summas ir saliktas kopā, un budžets ir vieglāk plānojams. "

Par ceļojumu aģentūru „Vanilla Travel"

Ceļojumu aģentūra „Vanilla Travel" kopš 1995. gada specializējas individuālo un uzņēmumu atpūtas braucienu organizēšanā, nodrošinot pilna servisa ceļojumus uz galamērķiem visā pasaulē. Vairāk informācijas par jaunākajām ceļojumu aktualitātēm var lasīt intervijā ar uzņēmuma direktori Ingu Kavacu – http://blogs.vanillatravel.lv/lv/mes_iesakam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV